Čuvena grend slem šampionka osuđena na četiri godine zatvora! Prevara će nju i bivšeg muža koštati 6,6 miliona evra!

18.01.2024

00:44

0

Aranča Sančez Vikario još prošle godine priznala sve i postigla dogovor sa sudom

Čuvena grend slem šampionka osuđena na četiri godine zatvora! Prevara će nju i bivšeg muža koštati 6,6 miliona evra!
Aranča Sančez Vikario pred sudom - Copyright Profimedia

Nekadašnja španska teniserka Aranča Sančes Vikario i njen bivši suprug Đozep Santakana proglašeni su krivim za prevaru, saopštio je danas sud u Barseloni, prenosi AP.

Sud je utvrdio da su Sančes Vikario i Đozep Santakana sakrili imovinu u pokušaju da izbegnu plaćanje duga više miliona evra jednoj banci u Luksemburgu.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta je osuđena na četiri godine zatvora. Međutim, Sančez Vikario će izbeći zatvorsku kaznu, jer je prvi put počinila prekršaj. Ona je prošle godine postigla dogovor sa tužilaštvom da prizna optužbe u zamenu za smanjene kazne.

Đozep Santakana je dobio zatvorsku kaznu od tri godine i tri meseca. Sančes Vikario i Santakana će morati da plate i kaznu od 6,6 milona evra.

Sančes Vikario (52) je u karijeri u singlu osvojila 29 titula, a od toga četiri grend slem trofeja. Ona je 12 nedelja provela na prvom mestu WTA liste u singlu.

Nekadašnja španska teniserka je u dublu i miks dublu osvojila 10 grend slem trofeja. Osvojila je i četiri olimpijske medalje i pet trofeja u Fed kupu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike