Preko golgote do pobede: Zato je Novak najbolji - posle drame do trećeg kola Australijan opena! (GALERIJA)

17.01.2024

13:58

0

Srpski teniser teško do trijumfa nad domaćim teniserom sa 3:1

Preko golgote do pobede: Zato je Novak najbolji - posle drame do trećeg kola Australijan opena! (GALERIJA)
Copyright Tanjug/AP Photo/(AP Photo/Louise Delmotte

Uh, lakše se diše, Novak Đoković se posle velike drame plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad Aleksejom Popirinom sa 3:1 (6:3, 4:6, 7:6, 6:3) za više od tri sata..

Naredni rival biće mu Argentinac Tomas Ečeverija, i biće to izuzetno zanimljiv meč, jer se Argentinac nalazi u odličnoj formi.

Nije Nole izgledao dobro u većem delu ovog meča, mučio, ali kad je bilo najvažnije, Novak je odigrao najbolje i na kraju zasluženo se domogao naredne runde grend slema u Melburnu.

Koliko Đoković dominira na Australijan openu, pokazuje i ovaj podatak da je ostvario i 30 pobedu zaredom na prvom grend slemu u sezoni.

Definitivno, Đoković nije briljirao, činilo se da nema previše energije, ali što se kaže, bitno je da se dokopao trećeg kola.

Što se tiče samog meča, bilo je dosta mučenja od strane našeg igrača, pre svega to se odnosilo na drugi i treći set, gde je domaći igrač bio na korak od vođstva, pa čak i pobede.

Ipak, Novak je pokazao svoj pobednički menatalit, ubacio u šestu brzinu, i na kraju zasluženo se plasirao u narednu rundu Australijan open gde ga čeka nezgodni Ečeverija.

Najbolji teniser definitivno ima neki problem, što se fizičke spreme, kao i u prvom meču, tako i protiv Popirina nije se dobro kretao, nije bila njegova prepoznatljiva energija, sad da li je to povezano sa njegovim zglobom, ili sa prehladom, sa kojom kuburi od početka turnira, to ćemo veoma brzo saznati. 

Ipak, uliva nadu, da Đoković nije ni blizu svog najboljeg tenisa, a da ipak stiže do pobeda. Dobro je što će sada imati dan pauze, gde će moći da se odmori i spremno dočeka treće kolo Australijan opena.   

Bonus video:

6:3 - Kraj, Đoković je pobedio sa 3:1.

5:3 - Imao je Novak tri lope za pobedu, ali domaći teniser je ipak na kraju osvojio treći gem. Ipak, sve je u rukama srpskog tenisera.

5:2 - Nole na gem od pobede, uključio je svoje mote na najviši pogon, i nadamo se da je stvarno blizu trijumfa protiv nezgodnog domaćeg tenisera.

4:2 - Ma, tako je sa nulom stiže do brejka, i sada slobodno možemo da kažemo da je probio težak period koji je bio iza njega. Mučio se Đoković, ali opet pobeđuje. Još samo malo, Srbine.

 

 

3:2 - Gem za Novaka, bilo čupavo, ali Nole je uspeo da osvoji gem na servis i tako bude još malo bliži pobedi nad domaćim teniserom. Uh, kako bi bilo lepo da napravi brejk. Nadamo se tome. 

2:2 - Nastavlja se velika drama i u četvrtom. Obojica tenisera sigurno na svojim servisima. Nema dillema da nas očekuje slučan set, kao što je to bio slučaj u prethodnom.

2:1 - Sada je i Đoković siguran na svom, servisu. osvojio je gem bez izgubljenog poena. Da li je ovo poruka australijskom teniseru, da više nema zezanja i da je vreme da ubacim u šestu brzinu. Veoma brzo ćemo saznati. 

1:1 - I Popirin siguran na svoj servis, očigledno da se nastvlja izjednačen meč i tokom ovog seta, i nema dileme da će nijanse odlučiti pobednika u ovom susretu.

1:0 - Odlično je krenuo Đoković u četvrtom setu, osvojio gem bez izgubljenog poena. Samo tako nastavi, majstore.

Kreće četvrti set:

7:6 - Posle velike borbe i drame, Đoković osvaja drugi set, iako je Aleksej imao čak četiri set lopte. Uh, sada se lakše diše, Novak poveo sa 2:1 i verujemo da ovo može da mu bude dotani motiv da se plasira u treće kolo Australijan opena. Pogovo kad se vidi, da se Đoković baš muči u ovom okršaju.

 

 

6:6 - Sve otvoreno, odluka pada u taj-brejku, idemo Novače po drugi set.

5:6 - Gem za Popirina, čime je sigurno obezbedio taj - brejk, dok Nole servira da ostane u trećem setu. Đoković u problemu, ali nadamo se da će uspeti da prebrodi ovu krizu.  

5:5 - Uh, kako se Novak sada izvukao. Popirin je imao tri set lopte, ali nije uspeo da ih realizuje. Da li ovo može totalno da preokrene meč, verujemo da će tako biti. Ipak, vidi se da Đoković ima dosta problema u svojoj igri.

4:5 - Novak nikako da dođe u šansu da dođe do brejk šanse, Popirin igra definitivno najbolji meč u karijeri, pritom ima veliku podršku sa tribina. Verujemo da Đoković ipak može da osvoji treći set. Nole sada servira da ostane u igri. 

4:4 - Muči se Đoković, ali osvaja svoje servise, i tako ostaje u igri za uzimanje trećeg seta. Zanimljivo da za sada u ovom delu okršaja, nismo ni blizu videli brejk šansu. Svako je siguran na svom servisu. 

3:4 - Drama se nastavlja. Popirin igra tenis svog života, Novak se muči, ali nadamo se da će probiti i da ćemo na kraju da se radujemo pobedi Đokovića. Daće Bog!

3:3 - Kreće drama u trećem setu. Definitivno kod Novaka se ne vidi njegova energija, očigledno da je prehlada uradilo svoje, i da se to vidi u igri srpskog tenisera. Izdrži, Novače, nema druge.

Popirin ima problema sa listom leve noge, zbog čega je zvao medicinski staf. Očigledno da ga je ovaj visok tempo izmorio. Ipak, igraš protiv najboljeg na svetu. 

2:3 - Usijana atmsofera na terenu, publika oduševljena kako Popirin igra proiv Novaka. Đoković definitivno se muči, dosta preslikan kao prvi duel na Australijan openu, kada se mučio Prižmićem.

2:2 - Đoković siguran na svom servisu. Najvažnije da je i daljue u igri. Osvojio je gem bez izgubljenog poena. Nastavlja se velika borba na Rod Lejver areni.

1:2 - Aleksej igra sjajno u ovom delu meča, publika ga posebno motiviše, dok Đoković ponavlje neke loše stvari iz prvog kola. Ostaje sada da se vidi, kako će Đoković naći rešenje za ovu igru domaćeg tenisera, kome sve polazi za rukom, i definitivno igra u transu.

1:1 - Uh, ovo je važno. Novak prekinuo seriju mladog tenisera. Uspeo je da izjednači, i tako se vrati u meč. Mnogo bitan set, možda i prelomni za konačan rezultat. Počinje da pršti na Rod Lejver areni

1:0 - Popirin nastavlja da briljira na terenu, Novak izgleda kao da nema energije. Dosta je miran, definitivno se nalazi u krizi. Verujemo da će Đoković uspeti da prebrodi ovaj deo meča. 

Počinje treći set:

4:6 - Šok, za šokom. Đoković gubi drugi set, što znači da nas čeka ponovo dug meč. Domaći igrač će sada biti jako motivisan, ali verujemo da Novak može da se plasira u treće kolo. Meč kao da kreće iz početka.

4:5 - Ma, tako je majstore. Đoković vratio brejk, i sada ima priliku da se totalno vrati u meč. Psihološka prednost je sada na strani srpskog tenisera. Ajmo, samo tako nastavi.

3:5 - Smanjio je Novak, ali australijski teniser sve drži u svojim rukama i na gem je od osvajanja drugog seta. Ajmo, da verujemo u čudo, a to Novak zna da priredi, i to kad se najmanje nadamo. Zašto ne bi bilo tako i sada. 

2:5 - Ovo je već sada ozbiljan problem za Noleta. Popirin je stigao na gem od osvajanja drugog seta, ali Đoković ima svoj servis, koji ga održava u igri. Nadamo se totalnom preokretu. Treba verovati, jer Đoković je najbolji na svetu.

2:4 - Novak sa nulom osvaja ovaj gem, i tako ostaje u igri za osvajanje drugog seta. Svi se nadamo da će Đoković uspeti da vrati brejk. Idemo, majstore....

1:4 - Aleksej potvrđuje brejk, Novak se sada nalazi u problemu, ali se nadamo da će naći put da izađe iz ove krize.

1:3 - Senzacija, Popirin pravi prvi brejka u drugom setu. Publika u transu, fudbalsko navijanje na Rod Lejver areni nakon što je uspšeo da uzme gem Đokoviću. Idemo, Novače, glavu gore. Očekuje nas drama u drugom setu.

1:2 - Odličan gem za Popirina, za sada bez brejka. Tako da se nastavlja velika borba za svaki poen u drugom setu. Za sada obojicu služi odlično servis, zbog toga nema ni brejk šansi.

1:1 - Đoković nastavlja da dominira na svom servisu. Bez većih problema osvaja prvi gem u drugom setu. Svi se nadamo da će srpski teniser lako dobrejka i u ovom delu meča. Sve ide u tom pravcu.

0:1 - Australijski teniser je brzo zaboravio prvi set, na startu drugog stiže do prvog gema. i time pokazao da se neće tako lako predati. Ipak, sve je u rukama srpskog tenisera, ako nastavi sa odličnog igrom iz prvog seta, gde ga je neverovatno služio servis, treba očekivati laku pobedu najboljeg igrača sveta.

Počinje drugi set:

6:3 - Tako je, Đoković je impresivno stigao do prvog seta. Ušao je u svoj ritam, i tako pokazao šta ga zanima u ovom meču. Samo tako nastavi, sve je bliži trećem kolu.

5:3 - Napokon se i to dogodilo. Novak stiže prvi do brejka, i na korak je od osvajanja prvog seta. Samo tako neka nastavi Đoković, i sve će biti kako treba. 

4:3 - Đoković fantstično servira na svojim gemovima, ima 100 odsto učinak (12 od 12). To dovoljno govori da je spremno ušao u ovaj dule, sada se samo čeka brejk. Valjda je vreme da se to dogodi u osmom gemu prvog seta. Držimo fige, Srbinu....

3:3 - Ponovo je Novak imao brejk loptu, ali onda na scenu stupa neverovatni servisi Alekseja, i ponovo osvaja gem. Polako se zahuhtava, čeka nas velika borba u nastavku meča.

3:2 - Srpski teniser mnogo lakše osvaja svoje servise, drži kontrolu, i svi se nadamo da bi uskoro moglo doći i do brejka. Idemo, Novače....

2:2 - Šteta, imao je Đoković dve brejk lopte, ali Australijanac je uz podršku sa tribina uspeo da izjedbači. Ništa, strašno, svi se nadamo da Novak neće imati problema sa Popirinom.

2:1 - Nije se Novak mučio previše pri osvajanju i drugog gema. Bez većih problema je Đoković poveoe, ali čini se da polako obojica ulaze u ritam. Možemo videti sve lepše poene, ali i udarce sa obe strane. 

1:1 - Publika u transu, Popirin uzvraća i na svoj servis dolazi do izjednačenja u gemovima. Definitivno, i dalje opipavaju puls jedan drugome.

1:0 - Nole ekspresno osvojio prvi gem na meču i tako pokazao da ne želi da mu se ponovi prvi meč na Australijan openu, kad se mučio protiv hrvatskog tenisera.

Kreće meč:

Novak prvi servira, što je uvek želja najboljeg tensera sveta. 

Đoković dobio ogromne ovacije sa tribina, iako igra protiv domaćeg tenisera

Novak se polako zagreva u svojoj svlačionici i sprema se da izađe na teren Rod Lejver arene.

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković nije trenirao dan nakon pobede u prvom kolu Australijan opena.

Odlučio je da se posveti opuštanju i oporavku od teškog i iscrpljujućeg duela sa Dinom Prižmićem iz Hrvatske. A kako to izgleda u praksi pokazao je video snimkom koji je podelio na svojim društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike