Loš treći dan Australijan opena za srpske tenisere: Ekspresno eliminisani i Aleksandra i Đere i Duci!

16.01.2024

07:47

0

Autor: A. S.

Ostali su još Novak i Miša

Loš treći dan Australijan opena za srpske tenisere: Ekspresno eliminisani i Aleksandra i Đere i Duci!
Laslo Đere - Copyright Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

Treći dan na Australijan openu, srpski teniseri i jedina teniserka, neće pamtiti po dobrom. Došao je naš tim u Melburn sa sedmoro predstavnika, ali su Olga Danilović i Hamad Međedović takmičenje okončali u kvalifikacijama, a sada su u prvom kolu eliminisani i Aleksandra Krunić, Laslo Đere i Dušan Lajović.

Prvog dana su upisane dve pobede, takmičenje su nastavili Novak Đoković i Miomir Kecmanović, ali danas je drugačija situacija.

Jedina predstavnica Srbije u ženskoj konkurenciji, Aleksandra Krunić, poražena je u dva seta 6:4, 6:1 od Francuskinje Klare Burel.

Trenutno 51. igračice sveta, razliku je načinila u prvom setu koji je bio revija brejkova. Krunićeva je imala konstantnu prednost, sve do samog finiša, kada je Burel dva puta oduzela servis Aleksandri, ali je i uspela da sačuva svoj.

Aleksandra je na startu drugog seta odmah načinila brejk, delovalo je da na nju ne utiče finiš prvog seta, ali je onda potpuno pala i rivalki dozvolila šest gemova u nizu, za trijumf nakon malo više od sat vremena.

Laslo Đere je doživeo težak poraz u pravoj drami i to nakon pet setova od Francuza Artura Kazoa sa 6:2, 6:7(3), 6:2, 3:6, 6:2. Možda je ovaj susret mogao otići i na stranu znatno bolje rangiranog, našeg tenisera, ali ovakav juriš i reakcija Francuza mu sigurno nisu odgovarali.

I Dušan Lajović je bio blizu pet setova, ali je Đulio Zepijeri vratio brejk u četvrtom i prekinuo sagu. Italijan je na kraju trijumfovao sa   6:3, 3:6, 6:3, 7:6(3). Lajovića je druge runde koštao loše odigran taj-brejk, pa iako je imao ulogu favorita, nije uspeo da se dokopa drugog kola na grend slemu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike