Novak se baš namučio: Đoković posle velike borbe srušio Hrvata! (GALERIJA)

14.01.2024

13:17

0

Srpski teniser plasirao se u drugo kolo Australijan opena

Novak se baš namučio: Đoković posle velike borbe srušio Hrvata! (GALERIJA)
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Australijan opena!

Srpski teniser je posle velike borbe pobedio Dina Prižmića sa 3:1 (6:2, 6:7, 6:3, 6:4) za nešto više od četiri sata.

Definitivno, najbolji teniser sveta se mučio na startu ovog grend slema, čak mu je ovo najduži meč u prvom kolu prestižnog turnira, što dovoljno govori da srpski teniser nije lako došao do plasmana u narednu fazu Australijan opena.

Činjenica je da je ovo prvo kolo, i da nije u najboljem ritmu, ali defintivno nije mu bilo lako protiv žilavog Hrvata, koji je pokazao veliki talenat i nema dileme da je pred njim blistava budućnost.

To je i Đoković potvrdio posle meča, napominjući da ovaj momak zaslužuje sve čestitke, i da mu nije bilo lako protiv Dina.

Što se tiče samog meča, početak duela nije izgedalo da će se Đoković ovako mučiti, lako ga je bez većih problema osvojio prvi set, i svi su očekivali da će Nole lako izaći na kraj sa hrvatskim teniserom, ali nastavak meča nije takav bio.

U drugom, mnogo bolja igra Prižmića, počeo je da udara "momački" loptu, srpski teniser nije mogao da se adaptira na takvu igru i Dinom posle taj brejka dolazi do izjednačenja.

Hrvatski teniser je nastavio sa odličnom partijom i u trećem setu, imao je brejk više, i činilo se da Novak nema rešenje za talentovanog igrača, ali po ko zna koji put, Đoković je počeo da igra najbolje kad je bilo najteže, i posle velike borbe stigao do vođstva od 2:1.

U četvrtom, čini se da je Dino izgubio snagu, Novak uašo u njegov ritam, počeo da pleše na terenu i na kraju zasluženo pobedio nezgodnog protivnika.

Blog uživo:

6:3 - Kraj Đoković se plasirao u drugo kolo Australijan opena.

5:3 - Rutinski je Đoković osvojio ovaj gem, bez izgubljenog poena. Deli ga gem od drugog kola Australijan opena.

 

 

4:3 - Dino osvaja još jedan gem, i baš se približio Novaku. Ali, sve dalje u svojim rukama drži najbolji teniser sveta. Držimo fige.

4:2 - Ne da se Hrvat, uzima jedan brejk Novaku, ali naš teniser i dalje ima prednost. Ajmo, Novače, još malo do pobede. Nema predaje.

 

 

4:1 - Prižmić stigao do prvog gema, ali i dalje je velika razlika, Novak ima dva brejka prednosti i sve je bliži cilju, a to je plasman u drugo kolo Australijan opena.

4:0 - Impresivan tenis Đokovića, sve ide po planu. Ušao u svoj ritam, i Hrvat nema više snage da mu se suprostavi. Novak trenutno pleše po terenu i pokazuje zašto je najbolji na svetu.

3:0 - Ovo je sada pravi Novak, stvari dolaze polako na svoje mesto. Đoković napraviuo još jedan brejk i po svemu sudeći ovaj duel će privesti u svoju korist, mada nije lako došao do pobede.

2:0 - Ovo je najvažnije, Novak potvrđuje brejk, duplirao je prednost i polako dolaze stvari na svoje. Sve je bliži trijumfu protiv nezgodnog Prižmića. 

1:0 - Nije moglo bolje. Novak pravi brejk na početku četvrtog seta, i tako je sve bliži plasmanu u narednu rundu Australijan opena.

Počinje četvrti set:

6:3 - Pamtiće Đoković ovaj set, skoro se nije tako mučio, ali na kraju je uspeo da ga osvoji i povede sa 2:1. Velika borba za svaki poen, Prižmić pruža jak otpor, ali nadamo se da će Đoković u 2. kolo Australijan open.

5:3 - Sad se lakše diše, Novak pravi još jedan brejk i na korak je osvajanja drugog seta. Mnogo bitan trenutak. Ajmo, još malo Đokoviću.

4:3 - Posle dosta mučenja, Đoković osvaja svoj servis i napokon vodi protiv Prižmića. 

3:3 - Uh, dobro je, Novak vraća brejk. Velika borba na meču Srbina i Hrvata, ajmo, Đokoviću, uvek si igrao najbolje kad je bilo najteže.

2:3 - Ovo baš nije dobro. Prižmić pravi brejk, Novak ne liči na sebe, dosta se muči,nema energije, ne ide ga ni prvi servis. Đoković u velikom problemu. Ovaj gem je trajao više od 15 minuta.

2:2 - Dino igra dobar tenis i parira Đokoviću svakom segmentu igre. Sa druge strane, Nole nije u ritmu u kojem smo ga navikli gledati poslednjih godina.

2:1 - Prižmić vraća brejk, Nole baš ima problema u svojoj igri. Pre svega to se odnosi na prvi servis. Hrvat pokazao zube.

 

2:0 - Nije moglo bolje, Đoković pravi brejk u trećem setu, idemo, sada pokaži ko je najbolji na svetu. Držimo fige.....

1:0 - Dobro je da Đoković osvojio prvi gem u trećem setu, i prekine seriju hrvatskog tenisera. Idemo, Nole, glavu gore. Ima još dosta da se igra.

Počinje treći set:

 

6:7 - Ovo nikako nismo smeli da vidimo, ali se dogodilo. Đoković gubi drugi set posle taj - brejka. Loše izdanje našeg igrača u ovom delu meča.

6:6 - Drama, odluka pada posle taj brejka. Idemo, Novače po drugi set. Jak otpor pruža hrvatski teniser.

5:6 - Još jedan siguran gem za Prižmića, Novak ponovo servira da ostane u drugom setu.

5:5 - Izuzetno važan gem za Novaka koji je osvojio. Velika borba u drugom setu, verujemo da će pripasti našem teniseru. Hrvat pruža veliki otpor.

 

 

4:5 - Prižmića služi prvi servis, zato je došao na gem od osvajanja drugog seta. Ali, I Novak se pita, servira da ostane u igri.

4:4 - Đoković siguran na svom servisu. Bez izgubljenog poena osvaja četvrti gem. Ulazimo u zanimljivu završnicu drugog seta. Ajmo, Nole.....

3:4 - Ne da se hrvatski teniser, nije dozvolio da Đoković stigne do brejka, nastavlja se borba na Eod Lejver areni. 

3:3 - Novak se vratio pobedničkom ritmu. Totalno se vratio u meč, posle izgubljenog gema na svom servisu.

2:3 - Nije dugo trajala radost hrvatskog tenisera. Đoković do ribrejka i vraća odmah brejk. Nije moglo bolje.

1:3 - Ovo niko nije očekivao, Pržmić pravi brejk u drugom setu. Nole, glavu gore. Ajmo, odmah do ribrejka.

1:2 - Hrvat opustio ruku, i osvojio gem bez izgubljenog poena. Nišfa to ne brine Đokovića, on igra svoju igru. 

1:1 - Imperija uzvraća udarac. Srpski teniser bez većih problema do prvog gema u drugom setu. Odličan servis srpskog tenisera.

0:1 - Odličan početak za Prižmića, prvi put na meču vodi. Sigurno osvaja prvi gem u drugom setu.

Počinje drugi set:

 

 

6:2 - Ne može bolje, Đoković se nije pristojno ni oznojio, a već je osvojio prvi set. Hrvat na kolenima. Samo tako nastavi, Novače. Zadao čas Prižmiću.

5:2 - Raspala se totalno igra Prižmića, i Novaka deli ga samo još jedan gem do osvajanja prvog seta. Briljantna igra najboljeg ma svet. 

4:2 - Fantastičan gem za Đokovića, osvaja ga bez izgubljenog poena. Sigurno, rutinski, i sve je bliži prvom setu. Idemo, Novače.

Nije dobro, hrvatski teniser traži medicinski tajm aut zbog bolova u butnom mišiću.

3:2 - Ne predaje se Prižmić, osvaja drugi gem na meču, ipak sve u svojim rukama drži Đoković, koji se čini igra onoliko koliko mu je potrebno.

 

3:1 - Đoković je krenuo silovito ovaj meč, ne želi ništa da prepušta slučaju. Odlični servisi su mu doneli i treći gem-

2:1 - Hrvatski teniser posle velike borbe osvaja prvi gem i tako pokazao da želi da parira najboljem na svetu. Ovo mu je inače prvi gem na bilo kom grend slemu da je osvojio.

2:0 - Nole odbranio brejk, sada se lakše diše. Siguran na servisima, i lako je osvojio gem. Sve za sada ide na planu.

1:0 - Ne može bolje, Novak već na startu meča pravi brejk. Idemo, majstore. Samo tako nastavi da gaziš.

Kreće meč

Hrvatski teniser servira prvi

 

Novak izlazi na teren dočekan ovacijama sa tribina prepunog Rod Lejvera arene

Pred početak turnira, mnoge legende se nalaze u Melburnu, među njima je i čuveni Andre Agasi, koji važi za jednog od najboljih u istoriji. Amerikanac je u karijeri osvojio osam grend slem titula, Novak samo u Melburnu ima deset, što su impresivni podaci koji govore o dominaciji.

- Novak je osvojio više titula na Australijan openu nego ja grend slem trofeja kroz celu karijeru, zaboga… Šta mogu da uradim osim da se nasmejem? Ne znam šta bih rekao na to. Novakov rekord je monumentalan, baš poput Nadalovih 14 titula na Rolan Garosu. To su potpuno drugačiji brojevi, pričati o Noletu u Australiji je kao govoriti o Rafi u Parizu, zar ne? - rekao je Agasi u razgovoru za „Code sports“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike