Šta da uradim osim da se nasmejem? Agasi govorio o Novakovoj dominaciji, pa ostao bez teksta

13.01.2024

15:28

0

Autor: A. S.

Amerikanac dobro zna koliko je teško biti najbolji

Šta da uradim osim da se nasmejem? Agasi govorio o Novakovoj dominaciji, pa ostao bez teksta
Andre Agasi - Copyright Profimedia

U nedelju, u 9 ujutru, Novak Đoković će na teren. Rival u prvom kolu Australijan opena biće mu Dino Prižmić, mladi hrvatski teniser. Osim trijumfa prvog tenisera sveta, ne očekuje se ništa više, a Đoković na prvom grend slemu u sezoni, juri brojne rekorde, među kojima su najvažniji - 11. titula u Melburnu i 25. grend slem trofej.

Pred početak turnira, mnoge legende se nalaze u Melburnu, među njima je i čuveni Andre Agasi, koji važi za jednog od najboljih u istoriji. Amerikanac je u karijeri osvojio osam grend slem titula, Novak samo u Melburnu ima deset, što su impresivni podaci koji govore o dominaciji.

- Novak je osvojio više titula na Australijan openu nego ja grend slem trofeja kroz celu karijeru, zaboga… Šta mogu da uradim osim da se nasmejem? Ne znam šta bih rekao na to. Novakov rekord je monumentalan, baš poput Nadalovih 14 titula na Rolan Garosu. To su potpuno drugačiji brojevi, pričati o Noletu u Australiji je kao govoriti o Rafi u Parizu, zar ne? - rekao je Agasi u razgovoru za „Code sports“.

O Novakovoj dominaciji danas može se govoriti iz raznih uglova, od toga da ima najviše masters titula, Završnih mastersa sezone, najviše sedmica na vrhu ATP liste...

- Mnogo je načina na koje možemo da gledamo na to. Ne možemo da osporimo sve što je uspeo da uradi. Koliko je pobedio, međusobne duele, Masterse, koliko godina je završio na prvom mestu, sve te statističke parametre…

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike