Novakova misija u tenisu: Otkrio po čemu žele da ga pamte kada ode u penziju!

07.01.2024

14:46

0

Đoković se dotakao i 2023. godine koja je bila jedna od najuspešnijih od kako igra profesionalni tenis

Novakova misija u tenisu: Otkrio po čemu žele da ga pamte kada ode u penziju!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković uveliko se priprema za Australijan open, prvi grend slem u sezoni koji počinje za nedelju dana.

Najbolji igrač sveta je u razgovoru sa Džimi Kurijerom, teniskom legendom otkrio po čemu bi voleli da ga pamte kad završi karijeru.  

- Dobro pitanje. Voleo bih da moje nasleđe bude vezano za to da sam se borio za bolje uslove svih tenisera. To mi daje energiju. Naravno, voleo bih i da budem zapamćen kao neko ko je posvetio ceo život tenisu, igrao sa srcem i sa petljom, i ko je ostavio sve što ima na terenu. Nadam se i da sam inspirisao mnoge mlade ljude da se uhvate reketa. I još nekoliko drugih stvar - istakao je Đoković.

Nole je govorio i o 2023. godini koja je bila jedna od najuspešnijih u karijeru, napominjući da postoji žal za nečim.

- Definitivno, jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri. Da smo osvojili Dejvis kup, verovatno bih rekao i najbolja. Sada je druga, odmah iza 2015. ili 2011. godine, i tada sam osvojio tri slema i mnogo turnira. Ciljevi su uvek veoma visoki, ali očekivati da sa 36 godina mogu sve to da postignem. Ne znam da li sam očekivao da osvojim tri slema i da igram još jedno finale, ali sigurno se uvek spremam za tako nešto kada pravim raspored na početku sezone. Bila je neverovatna godina. Počeo sam dobro u Australiji, kao i većinu sezona. Kada se tu osvoji trofej, to daje dodatni vetar u jedra, odmah se osećaš bolje u vezi sa celom godinom - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike