Rafa o Novaku sa puno poštovanja i ljubavi: Ništa me nije iznenadilo, svi znamo da je Đoković to što jeste!

20.10.2023

14:31

0

Autor: A. S.

Pitanje je kada ćemo i da li ćemo ponovo gledati njihov okršaj

Rafa o Novaku sa puno poštovanja i ljubavi: Ništa me nije iznenadilo, svi znamo da je Đoković to što jeste!
Đoković i Nadal - Copyright Profimedia

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala jedno je od najkvalitetnijih u svetu sporta, pa i dan danas, dok se Španac bori sa povredama, a Srbin juri cifru od 400 nedelja na vrhu ATP liste.

Njihovog poslednjeg duela, danas se gotovo niko i ne seća, ali novi bi mogao da ih očekuje uskoro, jer se Nadal uspešno oporavlja, a uoči povratka na teren, dao je opširan intervju za "EFE".

Španac je najpre čestitao Novaku na dostignućima ove sezone, a potom u superlativima govorio o našem teniseru.

- Ništa me nije iznenadilo, na kraju svi znamo da je Đoković to što jeste, da je ostvario istorijski uspeh, nešto što niko pre nije i ostaje samo da mu čestitamo, nisu me iznenadili njegovi uspesi - rekao je Nadal, pa priznao da nije očekivao da će Novak osvojiti tri grend slem turnira:

- Zamišljao sam Đokovića da osvoji grend slem, ali nisam ga zamišljao da osvoji tri jer mislim da tamo je još jedna mlada generacija koja je veoma moćna. Pa, mislim da je Karlos (Alkaraz) imao odličnu priliku na Rolan Garosu da spreči Đokovića da osvoji tri, ali nažalost ono što mu se desilo fizički... Iako je kasnije nadoknadio i postigao nešto istorijsko za naš sport, na Vimbldonu, i srećan sam zbog toga.

Dotakao se Rafa i sunarodnika, Karlosa Alkaraza, koji je danas glavna konkurencija Novaku.

- Verujem da je Karlos superiorniji od ostalih i realnost je da Novak ima ogromne zasluge i moramo da mu čestitamo na svemu što radi, što sam ranije rekao, nešto što nikada ranije nije urađeno. Mislim da ima i drugih igrača sa visokim nivoom kao što je Janik Siner, kao i drugi, Holger Rune koji je dobro počeo sada ima nešto slabije rezultate.

Na kraju, bilo je i govora o njegovom povratku već na Australijan openu, kako je najavio direktor turnira, Kreg Tajli.

Izjava je bila malo smela. Imam veoma dobar odnos sa njim i razumem njegov entuzijazam, kao i entuzijazam Australijan opena, koji je sigurno manji od onog koji imam o odlasku tamo. Ali je iz ove pozicije sada veoma komplikovano reći da li ću igrati Australijan open. U stvari, ne znam da li ću igrati i pokušavam da se oporavim. Dakle, moj način da shvatim kada je momenat za povratak nije vezan za datume - istakao je Nadal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike