Nole i teniseri na udaru sa svih strana, Danica Crnogorčević poslala snažnu poruku! Nekome smeta živi duh i jedinstvo našeg naroda!

24.11.2023

19:21

0

Velike udare od četvrtka uveče trpe Dejvis kup reprezentativci Srbije predvođeni Novakom Đokovićem, zbog pesme koju su odabrali za ulazak u dvoranu pred meč sa Velikom Britanijom

Nole i teniseri na udaru sa svih strana, Danica Crnogorčević poslala snažnu poruku! Nekome smeta živi duh i jedinstvo našeg naroda!
Danica Crnogorčević - Copyright Printscreen/Youtube/ Даница Црногорчевић

Velike udare od četvrtka uveče trpe Dejvis kup reprezentativci Srbije predvođeni Novakom Đokovićem, zbog pesme koju su odabrali za ulazak u dvoranu uoči četvrtfinalnog meča sa Velikom Britanijom.

Mnogi mrzitelji Srbije, ali i najboljeg tenisera sveta, samo su čekali i najmanju priliku da udare po našim momcima, koji su prepuni ponosa izašli na teren dvorane u Malagi uz taktove pesme „Veseli se srpski rode“.

Tim povodom „Kurir“ je pozvao Danicu Crnogorčević, koja je otpevala numeru, kako bi dala svoje viđenje neverovatnih napada na Novaka i drugove.

- Sa velikim zadovoljstvom smo ispratili, kao i uvek, gde god učestvuju naši sportisti i predstavljaju našu zemlju. Još jednom se od srca zahvaljujemo našem Novaku koji na pravi način predstavlja i igra za svoju zemlju – rekla je Danica na početku, pa dodala:

- Kao što je to slučaj sa pesmom "Veseli se sprski rode" koju je napisao moj suprug, tako se pušta i pesma "Govori Gospode" i "Vjera vječna vjera slavna" koje je napisao naš sveti vladika Nikolaj Velimirović, i Bogu hvala da se naš narod kroz naše sportske svetionike okreće veri, crkvi i našoj tradiciji i koji predstavljaju Srbiju onakvu kakva zaista jeste u svojoj duši i biti. Osećaj je neopisiv… Gospodu hvala na svemu.

Simptomatično, najveći udari na srpske tenisere stižu od ljudi iz srpskog okruženja i nekadašnjih jugoslovenskih republika, pre svih Crne Gore i BiH.

- Mislim da to sve treba apsolutno ignorisati. I ne širiti mržnju sa naše strane, ako je već oni imaju i ako ne vole Srbe. Takvi komentari sami govore o onima koji ih izriču i na njih se ne treba osvrtati, jer nisu plod argumenata već zavisti na radost našeg naroda. Očigledno da nekome smeta živi duh našeg naroda i njegovo jedinstvo, kako na sportskim terenima tako i u pesmi koja ga objedinjuje i koju peva, ma gde živio. Po reči Jevanđelja: „čistome sve je čisto“, a na onome koji traži poruke mržnje je da se zapita da li sam širi mržnju i netrpeljivost – rekla je Danica Crnogorčević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike