Siner živi san - plasirao se u finale Torina i sada mirno čeka Đokovića ili Alkaraza

18.11.2023

17:30

0

Autor: P.K.

U istoj nedelji pobedio i Novaka i Runea i sada Medvedeva

Siner živi san - plasirao se u finale Torina i sada mirno čeka Đokovića ili Alkaraza
Janik Siner - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Janik Siner je prvi finalista završnog Mastersa u Torinu! Mladi Italijan je nastavio da igra u odličnoj formi i sada je u tri seta pobedio trećeg tenisera sveta Danila Medvedeva.

Posle skoro dva i po sata igre bilo je 6:3, 6:7, 6:1.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, 22-godišnji teniser iz Italije osvojio je deset ATP titula, uključujući i nedavnu pobedu na Masters turniru u Kanadi. Pored toga, igrao je u finalima još dva turnira iz serije 1000. Ništa, međutim, nije značajnije od njegovog uspeha u rodnoj zemlji, gde je redom pobeđivao neke od najboljih tenisera sveta na putu do finala.

Igra oba tenisera na početku meča bila je promenljiva. U trećem gemu prvog seta, Siner je bio primoran da spasava brejk loptu, što je uspešno i uradio, a zatim je u sledećem gemu oduzeo servis Medvedevu, nakon serije od pet vezanih poena. Taj brejk se ispostavio ključnim za ishod prvog seta. Iako je Medvedev pokušao da uzvrati u petom gemu, oba tenisera su zatim podigla nivo igre i sigurno osvajala svoje servis gemove.

U drugom setu, Siner i Medvedev su zadržali isti ritam igre, koji je bio uspostavljen u drugoj polovini prvog seta. Set je na kraju rešen u taj-brejku. Medvedev je imao šansu da ranije prelomi set u svoju korist kada je stekao brejk loptu u osmom gemu, ali je nije iskoristio. U taj-brejku, Medvedev je brzo stekao prednost i uspeo da izjednači rezultat, koristeći svoju drugu set loptu.

U odlučujućem setu, umesto da igra dostigne vrhunac, publika u Torinu je svedočila kako Siner rutinski savladava Medvedeva. Podrška publike je, u određenoj meri, pomogla Sineru da zadrži prednost

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike