Đoković je u polufinalu! Janik Siner pobedio za Novaka u pravoj drami, njih dvojica idu dalje

16.11.2023

23:46

0

Autor: P.K.

Italijan slavio u tri seta, obradovao sebe i Novaka

Đoković je u polufinalu! Janik Siner pobedio za Novaka u pravoj drami, njih dvojica idu dalje
Janik Siner - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Janik Siner je pobedio Holgera Runea u tri seta, plasirao se u polufinale završnog Mastersa u Torinu i obezbedio Novaku Đokoviću plasman među četiri najbolja.

On je slavio  u tri seta - 6:2, 5:7, 6;4.

Đoković je ranije danas pobedio Huberta Hurkača, ali je izgubio set i zato je rizikovao eliminaciju posle eventualnog trijumfa Runea. To se, srećom, nije desilo.

Siner je odlično počeo meč, napravio je brejk u prvom gemu protiv Runea i potvrdio svoju prednost. Brzo je stekao vođstvo od 4:0, dok je Rune delovao nervozno i bez ritma.

Rune se u drugom setu borio da pronađe svoj servis i počeo je da niže asove. Međutim, Siner je već bio predaleko i sa 6:2 osvojio je prvi set.

Rune se suočio sa problemima sa potkolenicom i zatražio je medicinsku pomoć, ali je nastavio da čuva svoj servis do kraja seta. Siner je počeo da greši zbog bolova u leđima. Rune je iskoristio priliku i osvojio brejk, čime je izjednačio rezultat i odveo meč u odlučujući treći set.

U trećem setu, Rune je nastavio sigurno da servira, dok je Siner uspeo da prevaziđe svoju krizu i vrati se u igru, što je obećavalo uzbudljiv završetak meča. Ipak, Siner je bio siguran i konačno je u devetom gemu napravio brejk, a onda ga i odbranio i plasirao se u polufinale. 

Oni će protivnike u polufinalu saznati posle sutrašnjih mečeva u drugoj grupi. Od 14.30 igraju Alkaraz i Medvedev, a u drugom Rubljov i Zverev.

Alkaraz ima dve pobede, Medvedev i Zverev po jednu, dok je Rubljov eliminisan sa dva poraza.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike