Drugi odlučuju: Novak pobedio Hurkača, ali ništa nije u njegovim rukama!

16.11.2023

16:46

0

Đoković pobedio Hurkača sa 2:1, ali plasman u polufinale zavisi od duela između Sinera i Runea

Drugi odlučuju: Novak pobedio Hurkača, ali ništa nije u njegovim rukama!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Novak Đoković je pobedio Huberta Hurkača sa 2:1 (7:6, 5:7, 6:1), ali plasman u polufinale Završnog mastersa u Torinu zavisi će od meča između Janika Sinera i Holgera Runea.

Šteta, imao je Đoković sve u svojim rumama, ali izgubio je drugi set, i tako sebi zakomplikovao posao u grupi.

Sada, ako želi da se plasira među četiri najbolja, moraće da pobedi Janik Siner, samo to ga vodi među četiri, ali sa pozicije dva, što bi Nole u ovom trenutku oberučke prihvatio.

U suprotnom, ako Danac bude slavio, Nole se oprašta od Torina, što naravno nikako ne bi voleli da se desi.

Ali, tako je u sportu, neke stvari nisu u tvojim rukama, i siguran sam da tako misli i Đoković, koji sada prati šta će da urade ova dva tenisera večeras.

On je muški odigrao meč protiv Hurkača, išao je da trijumfuje sa 2:0 protiv Poljaka, ali sprečen je u tome u drugom setu, koji je pripao najboljem serveru današnjice. 

Ipak, Nole je još jednom pokazao koliki je šampion, svestan da više ništa ne zavisi od njega, pustio je ruku u trećem, plesao na terenu i bez većih problema deklasirao Huberta sa 6:1.

Sada, ostaje da Novak prati duel izmeđi Sinera i Runea, pa da čeka konačan ishod tog meča.

Naravno, već su počele spekulacije, kako će Italijan da pusti gas protiv Danca, kako bi izbacio Đokovića, ali iskreno se nadamo da će Siner sportski odigrati taj duel i pokazati da je fer-plej igrač. 

Blog uživo:

 

 

6:1 - Kraj - Nole pobedio Hurkača 2:1

5:1 - Još jedan brejk pravi Đoković, Poljak se totalno predao. Bravo, Novače za šampionski pristup. 

4:1 - Nije moglo brže, za nešto više od minut potvrdio brejk, čime je pokazao da kod njega nema predaje. 

3:1 - Đoković do brejka u trećem setu. Još jednom pokazao da je šampion, bez obzira na to što više ništa ne zavisi od njega. Kapa dole, za takav pristup.

Nešto se dešava i u boksu Novaka Đoković. Njegov kondicioni je otišao sa terena, sve je puklo kada je naš teniser u jedenom trenutku drugog seta rekao da ga više ne zanimaju saradnici, i da neće više sa njima da kontkatira tokom duela.

2:1 - Novak rutinski osvaja svoj servis, bez izgubljenog poena. Brzo osvaja poene, jer nema šta da izgubi. Jedno je sigurno, Đoković sada ne želi nešto previše da se zadržava na ternu, kreće na sve ili ništa. Pa, šta drugo i da radi.

1:1 - Hurkač na krilima drugog seta, nastavlja i u trećem Siguran na svom servisu, i čeka priliku da stigne do još jednog brejka i tako ostvari pobedu karijere. Ali, ima šta da kaže i Novak, nema predaje.

1:0 - Novak se ne predaje. Osvaja prvi gem trećeg seta, i time pokazao da je veliki i kad mu ne ide. Jedno je sada sigurno, Đoković sigurno ne možeda bude prvi u grupi, ali naravno, mi molimo Boga, neka bude i drugi. Samo da prođe.

Kreće treći set:

4:6 - Hurkač osvojio drugi set, i sve se zakomplikovalo sada. Ništa više nije u rukama Đokovića za plasman u polufinale Završnog mastersa u Torinu. Sve je jasno, ako Rune pobedi, Naš igrač je eliminisan, ako pobedi Siner, onda ide dalje. 

4:5 - Đoković se ne predaje. Ima još nade, ali samo da se zaustave bombe koje izbacuje Poljak. Valjda je vreme i to da se dogodi. 

3:5 - Au, kakva šteta. Novak je toliko bio blizu vraćanja brejka, ali onda na scenu stupajuHurkačovi projektili, i ništa od brejka. Ovo nije dobro, Đoković u sve goroj situaciji.

3:4 - Dobro, Novak je prekinuo negativan niz. Ajde, sad pokaži da si najbolji svih vremena i vrati brejk. Predaja kod Đokovića nije bila nikad solucija, neka tako bude i sada. Mi, verujemo u tebe, majstore.

2:4 - Ovo baš nije dobro. Potvrdio je Hurkač brejk, kako sada da se Đoković vrati, kroz glavu sigurno prolaze mnogo stvari, ali fokus mora samo da mu bude na ovom meču. Nema druge. Niko nije ovo očekivao. Hurkač je verovali ili ne osvojio čak 12 poena zaredom. 

2:3 - Au, što ovo bi. Kao iz vedra neba, Hurkač pravi brejk, šta se desilo ovo sa Đokovićem u ovom gemu. Šok, sada je sve mnogo teže. Ako želi mirno do polufinala, mora odmah da uzvrati Đokobvić. Ajmo, Novače, znamo da ti to možeš. Nema predaje. 

2:2 - Ali, naravno tako ne misli Hurkač. On i dalje servira bombe, dokle više, majstore. Ima li kraja tvojim bombama.

2:1 - Sve ide po planu, Nole siguran na svom gemu, Poljak polako posustaje, to je ono što Đoković leži. Valjda je vreme za brejk, držimo fige. Bilo bi lepo baš sada, valjda će i njemu projektili prestati da funkcionišu.

1:1 - Viđena je velika borba u ovom gemu, visio je brejk u vazduhu, ali Hurkač odličnim servisima prekida niz Novaka. Naravno, to ništa ne mora da znači, najvažnije da je Đoković povratio energiju, i sada je sve u njegovim rukama.

Počelo sve da pršti na terenu, sad i publika uživa, obojica su krenuli na sve ili ništa, a naravno, verujemo da će Đoković na kraju da pobedi. Kako je lepo sada gledati Đokovića, igra odličan tenis. Poljak ne zna gde se nalazi.

1:0 - Đoković nastavio u odličnom ritmu i na početku drugog seta. Bez većih problema osvaja prvi gem. Prvi znači norvoze kod Poljaka, ajmo, Đokoviću, Sve je u tvojim rukama.

Kreće drugi set:

7:6 - Kako je lepo gledati Đokovića u taj-brejku, plesao je na terenu. Razbio je Hurkača, ovo je bila milina gledati. Samo nekja tako nastavi. Nole je stigao na pola puta, ajmo još jedan kvalitetan set, pa plasman u polufinale Torina. Idemo, majstore, glavu gore.

6:6 - Kao što smo predvideli odluka ko osvaja prvi set, pada u taj-brejku. Idmo, Nole, sada je pravi trenutak da se stigne do velike prednosti. 

 

 

5:6 - Ovaj čovek, ne može da stane sa projektilima, šta drugo preostaje sada, nego da Đoković osvoji gem na svoj servis i prvi set uđe u taj-brejk.

5:5 - Lakše se diše, iščupao se Đoković, iako je Hurkač bio na gem od prvog seta, ali Nole je dominantno osvojio ovaj gem i tako ostao u igri.

4:5 - Ista meta, isto rastojanje. Hurkač bombarduje, Novak pokušava da mu vrati, ali ide baš teško. Ništa nije strašno, najvažnije da Đoković ostane pribran i bude siguran na svom gemu.

4:4 - Osvaja nekako svoje gemove Đoković čini se da smo sve bliži taj brejku, što je donekle bilo i očekivano kad igrate protiv igrača kakav je Hurkač.

Definitivno, Đoković nema njegovu prepoznatljivu energiju, to se vidi i na njegovom licu, izgleda kao da je nezanteresovan, što naravno nije tačno, ali pokreti u igru tako izgledaju. Naravno, to ništa ne mora da znači, jer Srbin jednim potezom može ceo meč da preokrene u svoju korist.

3:4 - Udara ovu lopticu Hurkač, ne može mu Nole trenutno ništa, jednostavno projektili idu preko 200 km na sat. Čoveče, ajde, malo uspori. Sigurno Đoković u pauzama razmišlja, i misli u sebi, stani više. 

3:3 - Napokon jedan lako osvojen gem za Novaka. To je ono što je potrebno Đokoviću. Samo tako nastavi, ne može ni Huberta večno da služi servis, samo strpljivo. Pokaži svoju dominaciju.

2:3 - Ništa novo, Poljak bombarduje servisom, ali se čini da je Nole bez njegove prepoznatljive energije. To se vidi u svakom poenu. Nešto se muči, glavu gore, Srbine.

2:2 - Ali, Novak uzvraća istom merom. Bilo je čupavo u ovom gemu, mučio se Nole, Hurkač pokazao zube, ali najvažnije da je stigao do izjednačenja. Samo da Đoković uđe u svoj ritam i sve će biti kako treba.

1:2 - Ljudi, kako naći rešenje za Hurkača, već je četiri asa odsvirao, atek je završeno tri gema. Ali, dobro, idemo dalje. Ovaj Poljak je stvarno bombarder, i ako bude ovako servirao tokom meča, Nole će baš morati da se namuči da ga pobedi. Nema predaje.

1:1 - Najvažnije da Đoković osvaja svoje gemove, što je sada i uradio, a onda će sve biti lakše. Ne treba nešto očekivati mnogo razmena udaraca u ovom duelu. Servisi će ovde dosta odlučivati poene. 

0:1 - Najbolji server na svetu je osvojio prvi gem. Neće biti lako Đokoviću protiv Hurkačovih projektila, ali ima naš igrače rešenje za to, samo strpljivo i čekati da ga stane. Nema sumnje da to naš igrač sve to zna. Ajmo, Nole, samo lagano.

Kreće meč:

Ostavimo kalkulatore i fokusirati sa samo na meč i da Đoković odigra najbolje što može, a onda i pobeda sigurno dolazi.

 

 

Odlučeno, Hurkač prvi servira. Ajmo, Nole, pokaži zašto si najbolji svih vremena. 

 

Polako se sprema spektakl, spiker najvaljuje Đokovića i Hurkača. Nole izlazi na teren, ali nije dočekan nekim ovacijama. To verovatno zbog meča sa Sinerom, kada je bio u klinču sa njima.

Meč sigurno neće početi u 14.30, čini se da će kasniti nekih 15 minuta.

Čini se da je srpski teniser kao zapeta puška spreman za okršaj sa Poljakom. Sve je spremno za spektakl.

Đoković se isteže u tunelu, pre izlaska na teren. Zanimljivo da se dobacije loptom sa svojim kondicionim trenerom i tako se sprema za duel sa Poljakom.

Novak došao na zagrevanje pred meč sa Hurkačom.

Novak Đoković je posle poraza od Janika Sinera izjavio da svi teniser na turu žele da mu skinu skalp.

- To je normalno. Ne mislim da ima nešto čudno u tome. Pirodno je da žele da me pobede. Doživeo sam već ovakva osećanja. Svaki igrač je još više motivisan da pobedi mene gde god igram u svetu. To je u redu. Apsolutno normalno. Žele da uzmu moj skalp - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike