Baš šteta: I to je moralo da se dogodi, Novak izgubio prvi meč posle Vimbldona - Siner slavio posle velike borbe!

15.11.2023

00:20

0

Novak Đoković izgubio od Italijana sa 2:1 nakon ludnice u dvorani u Torinu

Baš šteta: I to je moralo da se dogodi, Novak izgubio prvi meč posle Vimbldona - Siner slavio posle velike borbe!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

I, to je moralo da se dogodi. Novak Đoković je izgubio posle velike borbe od Janika Sinera sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6) u drugom kolu Završnog mastersa u Torinu.

Mogli smo da vidimo jedan neverovatan meču, u kome je Italijan imao fudbalsku podršku, i ovako nešto se ne pamti da je viđeno u tenisu.

Publika kao da je bila na stadionu, a ne u dvorani.

Treba istaći da je srpski teniser je doživeo prvi poraz posle četiri meseca, a to se dogodilo u finalu Vimbldonu kada je od našeg igrača bio bolji Karlos Alkaraz, a to znači da je prekinuta serija od 19 trijumfa na ATP turu.

Šta reći, viđena je još jedna velika borba, duel je trajao preko tri sata, na kraju je ipak pobedio Italijan, koji je imao neverovatnu podršku, i ne pamti se da je publika bila toliko glasna na jednom teniskom meču. 

Odluka o plasmanu Đokovića u polufinale biće doneta u četvrtak kada najbolji teniser svih vremena igra protiv Hurkača, koji je na turnir upao posle povrede Cicipasa.

Čini se da Novaku pobeda od 2:0 protiv Poljaka, gotovo sigurno vodi Đokovića u samu završnicu poslednjeg turnira u sezoni, a za sve ostalo moraće da se koristi kalkulator.

Što se tiče ovog okršaja, Siner je baš bio napaljen, jednostavno odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri, a sa druge strane Đoković nije igrao loše, ali pad je viđen u taj-brejku trećeg seta, kada Nole nije ličio na igrača koji dominira u tom segmentu tenisa. 

Što se tiče prvog seta, Italijan je napravio brejk u 11 gemu, koji je bio odlučujući za taj deo meča.

U sledećem ponovo velika borba, prštalo je na sve strane, viđeno je dosta preokreta, Janik stiže prvi do brejka, Nole, odmah uzvraća, i odluka pada u taj-brejku u kojem je bio bolji bio srpski teniser.

Slična situacija je viđena i u trećem, ponovo je taj-brejk odlučio, ali ovaj put uspšeniji je bio Siner i na kraju stigao do pobede karijere. 

Blog uživo:

 

 

6:7 - KRAJ, Đoković izgubio od Sinera sa 2:1

Au, ovo baš nije dobro. Siner ima tri poena prednosti. Baš šteta. Ne daj, se Nole, nema predaje.

6:6 - Šta drugo, nego novi taj-brejk. Ajmo, Novače, još malo do pobede. Držimo ti, fige, majstoru. Publika u transu, Đoković odgovara. Šta ćemo još videti do kraja.

5:6 - Opet sva odgovornost pada na Novaka. Siner stiže do šestog gema, a Đoković servira da ostane u trci, i ponovo odluči taj-brejk. Ponovo sukob između Novaka i publike, pravi rat u Torinu. 

5:5 - Uh, lakše se diše. Đoković osvajua svoj gem. Ponovo egal, ulazimo u samu završnicu ovog maratonskog meča. Izdrži, Novače još malo. 

 

 

4:5 - Koliko tenzije između Novaka i publike, sve gori. Siner siguran na svom servisu. Ajmo, Nole samo da osvojiš svoj gem, i  tako ostaneš u igri. Budi jači od svega, publike, Janika, sudije, pokažai da si najbolji svih vremena.

4:4 - Kakav dominantan gem Novaka. Osvaja ga bez izgubljenog poena, šta se ovo dešava u dvorani. Muk, niko se ne čuje. Tako, je kada naljutite najboljeg na svetu. Idemo ponovo u egal, šta još možemo da očekujemo do kraja meča.

 

 

3:4 - Ma, Novak je to. Kad je cela dvorana počela da slavi pobedu Sinera, javlja se Đoković i kaže, ljudi, ja se pitam. To, majstore, Đoković odmah vraća brejk. Ma, sada da vidim kako će publika da reaguje. Ovakve mečeve može samo da režira srpski teniser.

2:4 - Ovo baš nije dobro. Siner pravi brejk u trećem setu. Nekoliko loših poteza Đokovića. sa druge strane janik je to iskoristio. Kakva ludnica u dvorani, publika u transu. Idemo, Nole, glavu gore.

2:3 - Dosta uzbuđenja u ovom gemu. Prvo je Nole osvojio poen izvanrednim vinerom, Nole, ponovo ušao u klinč sa publikom, ali Siner ipak stiže do vođstva. Kakvu borbu očekujemo do kraja, svi pršti u Torinu, a šta nas još očekuje. Uživo, pratite na portalu 24sedam.  

2:2 - Nastavlja se rezultatska klacklica u trećem setu. Počinje igra živaca, svako je siguran na svom servisu. Naravno, znamo ko je mentalno najjači teniser, verujemo da će tako biti i večeras, odnosno da će Novak slaviti posle velike borbe. Odličan meč gledamo u Torinu.

1:2 - Projektili Sinera odlučuju i Italijan stiže do vođstva u trećem setu, Obojica dosta lako osvajaju svoje gemove. Nema dileme, da nas očekuje velika borba, ima da pršti do kraja meča. Pa, ko preživi, pričaće.

1:1 - Sad, ste baš naljutili Novaka, osvaja gem bez izgubljenog poena. Samo, vi ljutite, Đokovića, sve više tenzije između našeg igrača i publike, ali on to Novak voli, to mu je dodatni motiv.

 

 

0:1 - Šteta, uh kako bi bilo lepo da je Novak odmah na startu napravio brejk, milina, ali ne da se Siner. Novak u šoku, Janik osvaja gem zahvaljujući greškama sudije. Haos u dvorani, Đoković se svađa sa sudijom, publika mu zviždi. Totalna ludnica, ljudi čulo se kako je lopta udarila u nec, a to niko nije primetio.

I, ovaj meč ćemo dočekati u novom danu, ali to je svet u kome dominira srpski teniser. Samo, ti nama pobedi. Nole iskoristi momento, i preokreni totalno rezultat u svoju korist, znaš ti to kako se radi.

Počinje treći odlučujući: 

7:6 - Ma, tako je masjtore. Ti si mentalna gromada, sad se lakše diše. Đoković osvojio drugi set, a sada u pohod na pobedu. Velika borba viđena je u taj-brejku, prvo je Siner napravio mini brejk, onda Nole uzvraća, ludnica se nastavlja do kraja taj-brejka, a onda Nole stiže do drugog seta. 

 

Ludnica, Novak uzvraća taj-brejk. Ajmo, Noleeee, nema predaje. 

Nije dobro krenulo, mini brejk za Sinera. Dvorana u transu, izgovaraju njegove ime.

6:6 - Drama, dramu stiže. Ludnica u Torinu, odluka pada u taj-brejku. Držimo fige, Novače, da se pokaže ko je mentalno najjači igrač na svetu. 

 

6:5 - Ne može bolje, Nole se nije previše namučio, sigurno je obezbedio taj-brejk, ali zašo ne bi i do brejka na servis Sinera. Držimo fige, idemo Novače.......

5:5 - I dalje bez brejk lopte u drugom setu. Šta reći, nego korak po korak, onako kako Nole razbija protivnike, psihički da "ubije" protivnika, pa tu je najjači u tenisu.

5:4 - Kakav siguran servis, bez izgubljenog poena osvaja peti gem. Sada je baš vreme da se napravi brejk i stigne do izjednačenja. Uh, kako bi to bilo lepo. A, za to mu je potrebno da napravi brejk u idealnom trenuktu. Zašto ne bi verovali, pa to za našeg igrača nije ništa novo. Pokaži, Novače, zašto si najbolji na svetu. 

4:4 - Siner stiže do novog izjednačenja. Svako je do sada siguran na svom servisu u drugom setu. Borba do kraja, i naravno očekujemo još jedan maratonski meč kada je u pitanju Srbin.

Krenulo nadmudrivanje između Novaka i publike, oni mu zvižde, a on kaže pokretom tela, samo tako nastavite. Videćemo kako će biti na kraju.  

Đokoviću je potrebna masaža, stiže Amanović. Valjda će i to da mu pomogne. Šta više da uradi naš teniser. 

4:3 - Reč, koja koja ne postoji kod Novaka je predaja, tako je i u meču sa Sinerom. Jednostavno, preko puta njega je odlični Italijan, ali i publika. Ali, sigurni smo da Nole zna šta radi i kako da nađe rupu kod protivnika. 

3:3 - Nema se rešenje za Sinerov servis, to je pravi projektili, jednostvno loptu ni ne vidiš. Ali, i pored toga, Đoković je bio na korak od brejka, ali šta da se radi, kad Janik udara loptu, kao sumanut. Hoće li i ovome doći kraj.

3:2 - Tri asa, i jedan viner, i Đoković osvaja treći gem. Čupavo, Nole igra izuzetno agresivan tenis, kako bi spustio Sinera. Valjda će i Janikov servis malo da padne, pa vreme je ljudi.

2:2 - Ne može se protiv Sinerovih servisa, pa to ti je. Imao je Nole 30:0, a onda su krenule "bombe" sa druge strane, i Janik stiže do izjednačenja. Đoković nema rešenje za njegove ubitačne servise. 

Đoković se brzo vratio, ajmo u preokret. Mnogo bi važno bilo da osvoji drugi set, zbog konačnog plasmana u zelenoj grupi. 

2:1 - Dobro je, Novak sjajnim servisima stiže do drugog gema, ali odmah je morao da toaleta, trčući ide u wc. Ko, zna možda, ovo mu ovo pomogne. Malo da poremeti Sinera i njegovu neverovatnu igru. Naravno, vetar u leđa ima od prave fudbalske utakmice. Prave haos u dvorani.

1:1 - Uz podršku publike, Italijan odlično servira i osvaja prvi gem u drugom setu. Nema dileme da mu i podloga izuzetno odgovara, taman brza koliko je potrebna. Jednostavno, više mu odgovara nego Đokoviću. Ali, to ne mora ništa da znači, Novak je zid koji teško može da se probije.

1:0 - To je bitino, prekinuo si niz Sinera, fudbalski rečeno, spusti loptu, pa juri preokret. Nema dileme da nas očekuje još jedna duga noć, ništa novo za Srbina.

Ništa nije gotovo, Nole, ajmo sada da stegnemo zube, pokažeš zašto si najbolji, i lepo preokreneš rezultat. kao što si do sada to uradio bezbroj puta. Idemo, Nole, glava gore.

Počinje drugi set:

 

 

6:7 - Ono što niko nije očekivao, Siner stiže do prvog seta. Čini se da je Nole sve držao u svojim rukama, onda neke grešeke koje nisu svojsvevne Đokovića. To je iskoristio Siner, i stiže do prvog seta. Publika u transu.  

Novakov fizio, Miljan Amanović sprema napitak, već je jasno da će Đoković dobiti svoju energiju. sada, samo je pitanje da li pred taj-brejk ili na početku drugog seta.

5:6, Ma, šta se ovo dešava, kakav dramataičn gem, imao je Đoković 40:0, a onda jedna linija Sinera, i Italijan stiže do izjednačenja. Janik na korak od prvog seta. Publika u transu, svesni su koliko je njihov ljubimac na korak od vođstva. 

5:5 - Nastavlja se drama u Torinu. Imao je neke šasne da nole napravi brejk, i povede u setovima, ali Siner bombaš, svojim servisima osvaja gem. Čini se da je Đoković napravio dve jeftine greške, i Italijanu omogućio da izjednači. Naravno, ništa nije gotovo. Odluka uskoro pada, nadamo se da će prevagnuti na stranu srpskog tenisera.

5:4, E, sad je vreme Novače, da napraviš brejk i tako stigneš do prvog seta. Nema bolje prilike vodi sa 5:4, uh kako bi to poremetilo Sinera i fudbalsku utakmicu u Torinu. Pokaži da si najbolji, kad je najteže.

4:4 - Što se kaže zatišije pred buru. Siner lako osvaja svoj gem, ulazimo u samu završnicu prvog seta. Ulazimo u završnu fazu, ajmo, Nole pokaži da si ti najbolji. Motiva, imaš na pretek.

4:3 - Zato je Nole "Il miljore", na srpski prevedeno - najbolji. Imao je Siner brejk loptu, ali Đoković je pokazao zašto dominira u ovom sportu.

Ali ima jedan zanimljiv navijač Đokovića, koji ima majicu - "Nole je kao najlepše vino"

3:3 - Sad je krenula borba. Novak je imao i brejk loptu, ali onda bombarder Siner sa nekoliko servisa osvaja gem. Neka, neka, Đoković polako opipava puls. Publika u transu, ovo kao da smo na fudbalskoj utakmici. Trese se dvorana, ovo nikad nije viđeno na teniskom terenu.

3:2 - Tek je peti gem, a Đoković je već odservirao pet asova. Kako udara ovu loptu Nole, briljantno servira. 

2:2 - Ni ovaj Siner nije za potcenjivanje, udara loptu kao da Izner nije otišao u penziju. Ali, važno je da Đoković osvojio dva poena, i time pokazao, ćeraćemo se mi još. Ovo je tek početak.  

2:1 - Ma, da, imperija uzvraća udarac. Nole ekspresno do drugog gema, ponovo nije izgubio poena, pa tako igra šampion. Bomba do bombe. 

1:1 - I Siner ubitačn na svom servisu. Osvaja prvi gem u meču, biće ovo borba titana. Obojica udaraju opasno loptu. 

1:0 - Đoković moćno krenuo meč, osvojio prvi gem bez izgubljeno poena. Totalna dominacija našeh tenisera. Fantastičan servis, majstore, samo tako nastavi. 

Ajmo, Nole pokaži, koje najbolji svih vremena.

Počinje meč:

Novak će morati da igra protiv Sinera i fudbalske publike, koja sve vreme podržavaju domaćeg tenisera. Delirijum u dvorani. 

Odlučeno je da Đoković prvi servira.

Očekuje nas pravi spektakl, jer igraju dva kvalitetna publika, a Siner će imati podršku domaće publike, a Novak je poznat kao nekog koga motivišu takve stvari. Ima ponovo da proradi inat.

 

 

Uz italijansku kanconu i pesmu "Šampioni", Novak izlazi na teren gde je dočekan ovacijama od domaće publike.

Đokovićevi navijači širom planete polako se okupljaju ispred dvorane u Torinu, kako bi srpskom teniseru dali podršku protiv Sinera.

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike