"Novak je zver kakvu svet tenisa nikad nije video, a zna se zašto je takav": Legendarni Španac objasnio kako je Đoković dostigao novi nivo

13.11.2023

13:53

0

Autor: P.K.

Kako je od jednog od najboljih postao najbolji

"Novak je zver kakvu svet tenisa nikad nije video, a zna se zašto je takav": Legendarni Španac objasnio kako je Đoković dostigao novi nivo
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Penzionisani španski teniser, a sada stručnjak i analitičar ovog sporta, Aleks Koreča veruje da je ovo najbolja verzija Novaka Đokovića, a za "stvaranje" te verzije, prema njegovom mišljenju, odgovorna je vlada Australije i organizatori turnira u Melburnu 2022.

Niko nije zaboravio kako je Australija pustila Novaka da januara 2022. uđe u zemlju, a onda se predomislila, pa ga držala u hotelskoj sobi devet dana, da bi na kraju bio deportovan kao poslednji kriminalac.

Koreča je nedavno ocenio da je sve to pretvorilo Novaka u potpuno drugačiju vrstu "zveri" na teniskom terenu, nešto što svet nikada ranije nije video.

- Mislim da ga je ono što mu se dogodilo u Australiji navelo na dugo introspektivno putovanje. Zaronio je u sebe i shvatio ko je. I samo je duboko uronio u svoju dušu, telo, um. Od tada je sve bolje razumeo i nosio se sa tim. Zna ljude spolja bolje, šta misle o njemu. Čak i ostali tenisere, one koji su bili malo više na njegovoj strani, i one koji nisu. Tako da mislim da je probudio zver u sebi koju je imao, i sada mnogo bolje kontroliše sve svoje emocije nego pre.

Koreča misli da svi primećuju tu promenu, a misli i da se odnos prema Đokoviću malo promenio.

- I sada vidim da ga čak i igrači i publika više cene nego pre, jer je autentičan, prirodan, on je svoj, i ne pokušava da ide sa masom, govoreći stvari da bi usrećio sve. Otišao je sa svojim principima. Možda vam se dopadaju ili ne, ali on je definitivno neko ko će se boriti za ono za šta smatra da treba da se bori. I to radi sa asocijacijom koju stvara za igrače [PTPA], načinom na koji se ponaša na terenu.

Na kraju je zaključio:

- Mislim da verovatno vidimo najbolju verziju Novaka Đokovića uopšte. Naravno, možda se malo razlikuje od pre pet do deset godina. Ali u celini, mislim da smo verovatno videli najbolje izdanje Novaka u celoj istoriji.

Ne zaboravite, Đoković je pokazao ljudsku veličinu, jer je Australiji oprostio sve i vratio se da igra na Australijan openu. A onda ga je osvojio rekordni 10. put...

Novak je počeo završni Masters u Torinu pobedom u tri seta nad Holgerom Runeom. U utorak je na redu meč sa Janikom Sinerom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike