Nole "skinuo majmuna" sa grbače: Samom sebi sam nametnuo pritisak, ali ispunio sam cilj!

13.11.2023

06:48

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta uspešno počeo Završni masters u Torinu, pobedom protiv Holgera Runea

Nole "skinuo majmuna" sa grbače: Samom sebi sam nametnuo pritisak, ali ispunio sam cilj!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je počeo Završni masters. Na startu poslednjeg ATP turnira u sezoni, Nole je u Torinu savladao Holgera Runea (2:1) i tako obezbedio završetak godine na vrhu liste najbolji tenisera sveta po osmi put u karijeri.

Upravo to mu je i bio najveći cilj u finišu sezone, što je nedeljnom meču dalo dodatnu tenziju koja je mogla da se vidi kod Novaka.

- Imao sam puno ispoljenih emocija, osećala se velika tenzija. Sam sebi sam nametnuo očekivanja i pritisak da moram da pobedim ovaj meč, iako je samo jedan trijumf bio dovoljan da završim godinu kao broj jedan na svetu - rekao je Novak posle meča i u dahu nastavio:

- Baš sam želeo da pobedim prvi meč, da "skinem majmuna" sa grbače, veoma mi je drago što sam u tome uspeo i rasteretio sebe za ostatak turnira. Sad šta god dođe kao rezultat na ovom turniru je bonus. Ispunio sam cilj, nadam se dobrom nastavku takmičenja.

Uz zahvalnost publici i tvrdnju da se u Rimu i Torinu oseća kao kod kuće, Nole je izneo pohvale na račun Runea.

- Video sam u prvom gemu koliko je bio naoštren, znao sam da će biti težak meč za mene. Da ukoliko hoću da dobijem, moram da radim veoma teško. Prvih nekoliko gemova je bio agresivan, svaku loptu je napadao, servirao izvanredno. Bila je veoma emotivna i teška pobeda, zbog značaja meča i onoga što je donosila pobeda. To je dodalo pritisak i tenziju, ali posle lošeg taj brejka u drugom setu igrao sam veoma solidno u trećem - kazao je Novak Đoković, uz izvinjenje deci koja su gledala meč zbog trenutka u kojem su dva reketa stradala u naletu njegovog besa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike