Novak ušao Alkarazu u glavu i postao mu "trn u oku"! Eto šta se desi kad se spremate samo za jednog igrača, legenda savetuje Karlitosa

12.10.2023

08:43

0

Autor: A. S.

Prvo mesto je i dalje u igri, ali je Španac neprepoznatljiv

Novak ušao Alkarazu u glavu i postao mu "trn u oku"! Eto šta se desi kad se spremate samo za jednog igrača, legenda savetuje Karlitosa
Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Bio je Karlos Alkaraz u odličnoj šansi da se približi Novaku Đokoviću na vrhu ATP liste tokom azijske turneje, ali dva brza i rana poraza, usporile su mu pohod na prvo mesto.

Španac je na turniru u Šangaju poražen od Grigora Dimitrova, pa je ova eliminacija i to pre četvrtfinala, zabrinula njegove navijače. Alkaraz nije igrao ubojito kao u meču sa Novakom na Vimbldonu, a razlog njegovog pada, još uvek nije poznat.

Ipak, legendarni Džimi Konors smatra da zna u čemu je problem.

- Alkaraz je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumem to iako je Alkaraz pobedio Novaka i bio mu je donekle ‘trn u oku‘. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobediš tog tipa, pobedićeš i druge. Ali, to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije kao što je video protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva - istakao je Konors.

Kao što je od ranije poznato, Novak će do kraja sezone odigrati tri turnira, a Alkaraz i dalje ima šansu da mu se približi. Međutim, propustio je da to učini na turnirima koje Đoković nije igrao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike