Alkaraz izgubio, Novakovi navijači slave! Evo šta treba da se desi da bi Srbin proslavio 400. nedelju na vrhu ATP liste!

11.10.2023

15:28

0

Autor: D. P.

Matematika je jasna

Alkaraz izgubio, Novakovi navijači slave! Evo šta treba da se desi da bi Srbin proslavio 400. nedelju na vrhu ATP liste!
Novak Đoković i Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP

Poraz Karlosa Alkaraza u Šangaju od Bugarina Grigora Dimitrova znači da je otvoren put Novaka Đokovića ka jubilarnoj 400. nedelji na vrhu ATP liste.

Alkaraz je izgubio 820 bodova koje je branio od prošle sezone tako da mu neće mnogo vredeti ni trijumf u rodnom gradu Rodžera Federera, Bazelu, ako uopšte bude u stanju da osvoji taj pehar, jer turneja po Kini je pokazala da se nalazi u lošoj formi baš kada bi moralo da bude obratno.

Profimedia
Novak i Karlos Alkaraz

Da je pobedio u Pekingu i Šangaju, kao što se očekivalo, tada bi svetski tenis ponovo video smenu vladara na prestolu. Novak bi morao svoje 1. mesto da ustupi mlađem kolegi i da se nada povoljnom raspletu u završnici sezone da bi ga povratio u svoje vlasništvo.

Sada su okolnosti potpuno drugačije! Đoković zavisi isključivo od sebe, što znači da je neophodno da u Torinu na završnom mastersu i pre toga u Parizu da bude bolje plasiran od Alkaraza.

Ako se to desi, Novak će proslaviti 400. nedelju kao broj 1, a završiće i godinu kao najbolji na ATP listi.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike