Otac poznatog američkog tenisera u debati o Novaku i najboljem teniseru sveta zakucao sve komentarom!

23.09.2023

07:51

0

Autor: D. P.

"Da je Amerikanac imao bi spomenik u svakom gradu"

Otac poznatog američkog tenisera u debati o Novaku i najboljem teniseru sveta zakucao sve komentarom!
Novak i Jelena Đoković - Copyright Foto: Marko Metlas/MN Press

Džordž Opelka, otac poznatog američkog tenisera Rajlija, objasnio jednostavno zašto je Novak Đoković najbolji teniser ikada, a da nije upotrebio reč "najbolji".

On je izrazio podršku Đokoviću u odgovoru na tvit Kris Evert, gde već danima navijači ostavljaju stotine komentara o tome da li je Amerikanka u pravu što je rekla da Srbina dok igra treba slaviti kao i sve njegove rezultate.

Protivnici ovakvog mišljenja, naravno, posegli su za očajničkim argumentom da Novak nikad neće dostići popularnost Federera i Nadala, a taj detalj kao da je iznervirao oca Rajlija Opelke, koji je teniski trener:

Tanjug/AP Photo/Francois Mori
 

- Novak je samo drugačiji. Njegovo nasleđe se još uvek ispisuje i prostire se dalje od takmičenja u popularnosti, knjige rekorda i njegovih trofeja. Ako mediji žele da se fokusiraju na takmičenja u popularnosti, neka se obavezno prijave za to u svlačionici - poručio je stariji Opelka.

Bivša šampionka Vimbldona, Francuskinja Marion Bartol uključila se u ovu raspravu samo na drugoj adresi:

- Mi dobro znamo da bi Novak, da je Amerikanac, imao spomenik u svakom gradu. To što je Srbin znači da nije toliko popularan. Dolazak iz male istočnoevropske zemlje, sa nedavnom bolnom prošlošću, utiče na nečiju ocenu popularnosti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike