Srđan Đoković ispričao sudar sa zelenašima na početku Noletove karijere: Sada se vidi koliko je teško bilo

21.09.2023

18:31

0

Autor: P.K.

Otac najboljeg svih vremena otkriva polako kroz šta su sve prolazili u početku

Srđan Đoković ispričao sudar sa zelenašima na početku Noletove karijere: Sada se vidi koliko je teško bilo
Srđan Đoković - Copyright Milan Maricic/ATAImages

Novak Đoković je najbolji i najveći teniser svih vremena, to sad priznaju i njegovi najveći rivali. Sve to je postigao vrednim i predanim radom, fokusom i svojim mentalitetom, koji je kombinacija mnogo čega.

Ali, istina je da Novaka Đokovića ne bi bilo bez njegovog oca Srđana, čoveka koji je upravljao svim aspektima njegove karijere u mlađim kategorijama i postavio ga na put, kojim je Novak otišao dalje nego što je bilo ko uradio na svetu.

No, nema sumnje da nije bilo lako, kao što se da pretpostaviti. Sada, kada je Nole to što jeste, Srđan otkriva neke detalje sa početka karijere, a iz kojih se može naslutiti koliko je teško bilo.

Srđan Đoković je u podkastu "Biznis priče" ispričao jedno bolno i neprijatno iskustvo, kada ga je "zelenaš" stavio u situaciju bez izlaza i uzeo mu više novca, a sve to gledajući ga u oči. To je trenutak kada je trebalo da idu u SAD na juniorski grend slem, pa mu je trebao novac za kartu.

- Najgore situacije su u stvari bile to pozajmljivanje para od tih lihvara. Odvratnih lihvara, zelenaša! Evo jedan primer, prvi Novakov odlazak u Ameriku kada je imao 15 godina zajedno sa mnom na juniorski grend slem. Pošto sam ja rezervisao kartu, morao sam sutra da je uplatim - počeo je priču Srđan Đoković, pa nastavio:

- Zajedno sa drugom sam otišao kod tog zelenaša i on me je pitao što, pa sam mu objasnio. Novak je u tom trenutku bio prvi do 16 godina u Evropi. Pitao me je zelenaš da li žurim, rekao sam moram da uplatim karte sutra jer će mi propasti. Pitao je koliko mi treba, a ja sam rekao 5.000 dolara na dva meseca. A on kaže ovako: "Kod mene je kamata 12 odsto mesečno, ali za tebe je 15 odsto jer žuriš.

Nastavio je Novakov otac potom da priča u jednom dahu.

- Ja sam ga gledao nekoliko sekundi, pa sam rekao nema problema. Uzeo sam one pare, otišao kući, zaključao se u kupatilo i razlupao sve živo! Jer je trebalo za mog sina, za mog sina i njegovu karijeru. Da je trebalo za mene i za moj život, ne bi mogli da me maknu od njega jer bih mu popio svu krv iz žila! Zamisli rečenicu, kod mene ti je 12 odsto, ali za tebe je 15 odsto jer žuriš.

Svi znamo šta je uradio Novak u karijeri. Samo ove sezone je od nagrada zaradio malo više od 10 miliona dolara, a kroz karijeru dovoljno da zbrine čitavu porodicu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike