Đoković pokrenuo važno pitanje: Kladionice zarađuju milijarde od tenisa, a igrači dobijaju mrvice ili ništa (VIDEO)

22.09.2023

21:34

0

Autor: P.K.

On je objasnio šta mu smeta i kako to utiče na igrače

Đoković pokrenuo važno pitanje: Kladionice zarađuju milijarde od tenisa, a igrači dobijaju mrvice ili ništa (VIDEO)
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Frank Franklin II

Novak Đoković ima fenomenalnu sezonu do sada: osvojio je tri grend slema, među kojima je i US Open koji mu je izmicao poslednjih godina, zaradio je gomilu novca, ima sve, ali on nije takav čovek da prosto uživa i gleda kako se drugi teniseri muče.

Đoković je jedan od osnivača Sindikata igrača PTPA, koja se bori za ravnopravniju raspodelu novca i pomoć teniserima koji nisu u vrhu rang-lista.

Osim standardnih turnirskih i drugih problema, sada je govorio i o kladionicama i njihovom uticaju na tenis.

- Kladionice zarađuju stotine miliona dolara, možda i milijarde od tenisa. Dakle, tu je ogromna vrednost. A onda mnoge zainteresovane strane u teniskom ekosistemu takođe imaju koristi od toga kroz taj dogovor o podacima. Ali igrači izvuku deblji kraj, dobijaju bukvalno mrvice ili ništa.

Novak ovu priču gura kroz PTPA, ali kaže da je i ranije pričao o tome.

- Biti u Savetu igrača ATP, znate, skoro deceniju, kad god bismo se pozabavili ovom temom, ono što bi normalno isplivalo u diskusiju je integritet, zar ne? Kao, moramo se boriti da osiguramo da naš sport ostane čist. Moramo da budemo sigurni da igrači ne varaju i da se ne klade, da ne kompromituju turnire i slično. Naravno, podržavam to, ali postoji neka vrsta psihološke igre, usredsredite se na to i nemojte zapravo govoriti o glavnom pitanju kog mi igrači treba da budemo svesni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike