Novak na ovo nije navikao, ali ni njegovi navijači! Stvari se definitivno menjaju i svet se klanja najvećem svih vremena (VIDEO)

12.09.2023

15:37

0

Autor: 24sedam

Definitvno se menja klima oko Srbina. Bolje ikad...

Novak na ovo nije navikao, ali ni njegovi navijači! Stvari se definitivno menjaju i svet se klanja najvećem svih vremena (VIDEO)
Đoković u studiju - Copyright Printscreen/YouTube/TODAY

Dugo je najbolji teniser svih vremena Novak Đoković bio meta mnogih neopravdanih kritika i napada. Možda zato što dolazi iz Srbije, možda zato što je poremetio "igranku" bogatih i moćnih, možda zato što ne igra po tuđim notama… Možda sve to zajedno, ali deluje da se sada situacija menja.

Nakon što je trijumfovao na US Openu, publika mu je snažno aplaudirala, čak i prekidala njegov razgovor sa novinarima uzvicima, oduševljeni istorijskim 24. grend slemom.

Sada su i američki mediji počeli da shvataju da treba imati korektan odnos prema njemu, jer primećujemo da ima sve manje kritika.

Tokom gostovanja jednoj od najpopularnijih tamošnjih TV emisija, "Today" na NBC-ju, Đoković je dobio aplauze od troje novinara koji su ga intervjuisali o četvrtom trofeju na US Openu. I pored toga što je bio iscrpljen, Đoković je odlučio da se pojavi u jutarnjoj emisiji i deli utiske o finalnoj utakmici.

- Još uvek nisam svestan svega. Bio sam zauzet cele noći. Hteo sam da je provedem sa porodicom i sa timom, proslavljali smo pobedu, pa nisam mnogo spavao. Jedan od vaših kolega mi je rekao, dok sam prilazio, da je to "dobar umor". Meni se ta fraza dopada. Iskustvo je bilo fantastično.

U drugom setu je prošao kroz pravi pakao, trajao je skoro dva sata, teško je izdržati mentalno i emotivno…

- Uvek je napeto sa Medvedevim, znate da neće biti lako. Znao sam da se neće predati bez borbe. Naravno da ima sumnji, ali morate se fokusirati i biti u trenutku da biste osvojili sledeći poen. To je bio moj cilj za drugi set, zato sam i odigrao treći.

Ponovio je da mu je podrška ćerke Tare mnogo značila.

- Moja najveća želja kao roditelja je bila da osvojim grend slem kad su moja deca dovoljno velika da razumeju šta se događa.

Novak je ponovo ispričao kako je Kobi Brajant bio njegov veliki prijatelj i kako su se često čuli, iako to javnost nije znala, jer nisu želeli da se eksponiraju:

- Mamba mentalitet... On je bio uz mene kada sam prolazio kroz teške trenutke, kada sam morao na operaciju lakta pre šest godina, suočavao sam se sa mnogim mentalnim problemima, razgovarali smo puno, pomagao mi je da prebrodim sve to i neizmerno sam mu zahvalan na tome. Ne samo meni, već i svim sportistima u svetu. Njegov duh je bio prisutan i 24 je broj koji je nosio na dresu i mislim da je to bilo prikladno da obučem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike