Svet ti se opet klanja, majstore: Nole bolji od Federera i po ovom paramteru!

05.09.2023

22:57

0

Srpski igrač ruši sve rekorde u svetu tenisa

Svet ti se opet klanja, majstore: Nole bolji od Federera i po ovom paramteru!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je pobedom nad Tejlorom Fricom uspeo da stigne do 47. polufinala na grend slemovima, i na toj listi prestigao Rodžera Federera.  

- Ovo je sport koji mi je mnogo dao u životu. Dolazeći iz Srbije, u mojim danima detinjstva, bilo je mnogo stvari kroz koje je trebalo proći sa roditeljima, putovati u inostranstvo, igrati međunarodne mečeve. Imao sam sreću da sam imao strastvene ljude koji su bili uz mene i verovali u mene i moj talenat, moji roditelji su ovde. Velika je prilika za mene svaki put kada izađem na teren u ovim godinama i u ovom periodu moje karijere želim što više da uživam u ovim stvarima - poručio je Đoković.

On se osvrnuo i navijače na Artur Ešu, napominjući da je bilo normalno da publika navija za domaćeg igrača.

- Naravno da očekujete da navijači podržavaju domaće igrače. Nemam ništa protiv toga, naprotiv, volim tu energiju koju dobijam. Hranim se s njom, kakva god da je, pokušavam da je koristim kao gorivo i da igram svoj najbolji tenis. Srećom, toliko godina ovde igram dobre mečeve, igrao sam epske i nadam se da ćemo za par dana imati još jedan.

Đoković je priznao da je bila velika vrućina i vlažnost, i da uslovi za igru nisu bili baš sjajni, našalivši se na račun svoje nove frizure.

- Frizura mi je mnogo pomogla, veoma sam aerodinamičan. Vidite koliko sam mokar, znojim se. Nekoliko puta smo morali da menjamo garderobu, velika je vlažnost. Teško je bilo igrati, ali je isto i za njega i za mene. Pokušavamo da sebe dovedemo u situaciju da možemo da isporučimo, imate pravo da se borite za svoju žurku – kazao je Nole pa zapevao zajedno sa publikom - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike