Novakov "hejter" ubeđen: Teško će do US Opena bez Rodžera i Rafe, oni ga motivišu, a ne pobede kao brojke!

22.08.2021

11:34 >> 14:17

0

Zanimljivo viđenje situacije

Novakov "hejter" ubeđen: Teško će do US Opena bez Rodžera i Rafe, oni ga motivišu, a ne pobede kao brojke!
Copyright Novak Đoković, Profimedia

Legendarni švedski teniser Mats Vilander, sada stručni saradnik Jurosporta, ocenio je da će Novak Đoković imati problema da osvoji US Open iz neočekivanog razloga: mentalitet.

Kao što je poznato, povukli su se i Rodžer Federer i Rafael Nadal. Vilander je ocenio da njih dvojica skoro sigurno više neće osvajati grend slemove, zbog godina i povreda.

Ipak, to ne znači da Vilander misli da Novaka čeka “šetnja”. Srbin je osvojio sva tri grend slema ove godine, čvrsto drži prvo mesto ATP liste, ali Šveđanin misli mu neće biti isto bez njegovih najvećih rivala.

– Novak je sad u situaciji u kojoj neće slaviti grend slem pobede kao kada su njih dvojica igrali. Ali, onda možete da se vratite u prošlost i da vidite da je Rodžer osvojio većinu titula kada Novak i Rafa nisu igrali. On se borio protiv Lejtona Hjuita, Endija Rodika, Marata Safina i Davida Nalbandijana. To je bio potpuno drugačiji izazov, a onda odjednom dolaze Rafa i Novak i već je to nova era i nova generacija.

Đoković je sada jedini aktivan od te generacije, mada i on ima problema sa povredama.

– Pretpostavljam da Novaka možemo nazvati poslednjim preostalim u toj borbi pred US Open. Na kraju krajeva, gleda se koliko puta si pobeđivao i koliko često si to radio protiv najboljih na svetu. Rodžer i Rafa su najbolji protiv kojih je igrao. Mislim da su pobede za Novaka sada samo broj i zato će mu biti teško. Ne radi se više o pobeđivanju Rodžera i Rafe. Nije više stvar u tome da budeš na određenom nivou da pobediš najbolje na svetu. Sad se radi o tome da pobediš neke igrače koji su daleko iza njega, posebno u pobedama, a to nije lako sebi priznati – rekao je Vilander, a onda zaključio:

– Mislim da 21. slem za Novaka nije tako jednostavan kao što možda očekujemo, jer Rodžer i Rafa nisu tu.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tennishead

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike