Rafa i Rodžer verovatno više nikad neće osvojiti grend slem: Najveći Novakov kritičar iznosi surove činjenice

22.08.2021

08:36 >> 08:49

0

Da li je ovo kraj velike trojke?

Rafa i Rodžer verovatno više nikad neće osvojiti grend slem: Najveći Novakov kritičar iznosi surove činjenice
Copyright Rafa Nadal i Rodžer Federer: Profimedia

Teniski velikani Rafael Nadal i Rodžer Federer završili su sezonu zbog povreda, a obojica se nadaju da će naredne godine moći da počnu iz početka.

Švajcarac, koji je nedavno napunio 40 godina, igrao je samo 13 mečeva ove sezone zbog ozbiljne povrede kolena, koga je morao dva puta da operiše. Stigao je do četvrtfinala Vimbldona, a bio je zadovoljan što je u Londonu i na Rolan Garosu ostvario sedam pobeda. Za više nije imao snage.

Rafa je svoj poslednji meč u 2021. odigrao u Vašingtonu, posle čega više nije mogao da se bori sa bolovima u stopalu, tako da je odlučio da pauzira do kraja godine. Posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa, propustio je Vimbldon i Olimpijske igre. Probao je posle toga opet, odigrao je dva meča u Vašingtonu i rekao – dosta je za ovu godinu.

– Navikavamo se na to da ne može da igra. Uvek je pokušavao i uvek je bio spreman. Sada postaje stariji, a njegovo telo je trpelo. Vrlo sam tužan i zabrinut, ali mislim da će nastaviti da se vraća sve dok jednom ne bude mogao. U ovom trenutku, postoji želja da igra – rekao je Mats Vilander, poznati kritičar Novaka Đokovića i stručni komentator Rolan Garosa.

On se ipak ogradio.

– Ne možemo zaista otpisti Nadala na Rolan Garosu i Federera na Vimbldonu, dok god igraju. Mada, sigurno im neće biti lakše u dolazećim godinama ako ostanu aktivni. Ne treba ih otpisivati, ali obojica postaju stariji, a sve je teže osvojiti grend slem. Mislim da će i dalje puniti tribine, ali osvajanje grend slemova će biti jako teško.

Pročitajte još:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike