Dramatično obraćanje Nadala: Kraj sezone! Ista povreda kao 2015. godine, kada su lekari bili pesimisti

20.08.2021

10:56 >> 13:40

0

Španac objavio da prekida sezonu i da se do kraja godine neće vraćati na teren

Dramatično obraćanje Nadala: Kraj sezone! Ista povreda kao 2015. godine, kada su lekari bili pesimisti
Copyright Rafael Nadal, Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Rafael Nadal se ove sezone neće vraćati na teren. Španac je preko Instagrama obavestio navijače i svetsku javnost da povreda mišića nije zalečena tokom pauze u kojoj je propustio Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju, tako da će posle svega nastup u Vašingtonu biti poslednji u 2021. godini.

Nadal je na poslednjem turniru ispao već posle drugog kola, pošto ga je eliminisao malo poznati Džordž Lojd Heris.

U poruci navijačima Nadal je rekao:

– Želim da vas obavestim da, nažalost, moram završiti sezonu. Iskreno, godinu dana se borim sa povredom noge i trebaće mi još vremena za oporavak. Probaću da pronađem rešenje za ovaj problem, ili da bar poboljšam situaciju, kako bih došao u priliku da igram još nekoliko sezona. Optimista sam, učiniću sve što je potrebno da se vratim u formu – rekao je Nadal, i nastavio da objašnjava:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

– Po povratku iz Toronta razgovarao sam sa mojom porodicom, mojim stručnim timom i lekarima. Zaključak je bio da noga nije u dobrom stanju i da nisam u mogućnosti da se takmičim. Ovo nije nova situacija za mene. To je ista povreda koju sam imao 2015. godine. Doktori tada nisu bili optimisti, ali ja sam nakon toga imao karijeru kakvu nisam mogao ni da zamislim. Boriću se svakog dana i nadam se da ću se vratiti uskoro. Hvala vam za podršku, znače mi vaše poruke u ovom teškom trenutku. Vidimo se uskoro!

Odustajanje Nadala zbog povrede samo je jedna epizoda u seriji otkazivanja najvećih teniskih imena. Pre Španca, Rodžer Federer je objavio da je prinuđen da zbog povrede kolena ode na operaciju, i zbog toga ga neće biti do kraja godine na ATP turu. Isto tako, zbog nezalečene povrede ručnog zgloba neće biti Dominika Tima.

Austrijanac se vraća posle Nove godine, tako da ostaje Novak Đoković sam da se bori sa mlađom gardom: Danilom Medvedevom, Stefanosom Cicipasom i Aleksandrom Zverevom, koji je uspeo da ga dobije u polufinalu turnira na OI u Tokiju. Taj meč je ujedno i otvorio pitanje Noletove spremnosti da igra turnire, pa je tako otkazao učešće na Sinsinatiju, gde je morao da brani titulu iz prošle sezone. Đoković zasad ostaje “u sedlu”, spreman da se bori za još jedan grend slem trofej na US openu.

Eventualnom pobedom u Njujorku ostao bi zapisan kao teniser sa najvećim brojem pobedničkih pehara sa grend slem turnira.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike