Novače, ti si teniska gromada: Razbio Frica i plasirao se u polufinale US opena!

05.09.2023

22:26

0

Đoković pobedio Amerikanca sa 3:0

Novače, ti si teniska gromada: Razbio Frica i plasirao se u polufinale US opena!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković se plasirao u polufinale US opena, i to mu je pošlo za rukom osmi put u Njujorku, pobedivši Tejlora Frica sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:4) za dva sata i 35 minuta.

Srpski teniser za finale poslednjeg grend slema u sezoni igraće sa boljim iz meča između Tifoa i Šarltona, koji se igra kasno večeras.

Treba istaći da je ovo Novakovo 47 polufinale na grend slemovima, čime je ušao u istoriju tenisa, prestigavši na toj listi Federera.

Još jedno odlično izdanje Novaka, ponovo je kontrolisao meč od početka do kraja, i tako zasluženo stigao među četiri najbolja tenisera na US open.

Iako su uslovi za igru bilo veoma teško, velika vrućina, vlažnost, to se moglo primetiti i kod Đokovića, ali i kod Frica, ali čini se da je naš igrač bio spreman za takve uslove, bez obzira na to što su obojica morali po nekoliko puta da menjaju majice.

Što se tiče samog meča, Đoković je dominirao u sva tri seta, pogotovo se to moglo videti u prvom setu, kada je Fricu dozvolio da osvoji samo jedan gem.

U naredna dva, malo više se mučio, ali nijednog trenutka nije dozvolio da ga Amerikanac ugrozi njegovu pobedu.

Blog uživo:

6:4 - Kraj, Đoković u polufinalu US opena.

5:4 - Zato je najbolji svih vremena, odmah uzvraća i Novak ponovo ima brejk prednost i gem ga deli od polufinala US opena.

4:4 - Šteta, Fric je odmah vratio brejk. Novak poludeo na nekog navijača koji ga je zbunio pri odlučujućem gemu. I dalje je frustriran. Nastavlja se borba,

4:3 - Nije moglo bolje, Đoković pravi brejk u sedmom gemu trećeg seta, i tako napravio veliki korak ka plasmanu u polufinale US opena. Idemo, Nole, još malo do tog cilja.

3:3 - Uh, izvuče se Novak. Imao je Fric dve brejk lopte, ali kad je bilo najvažnije, Đoković je odigrao najbolje i stigao do izjednačenja.

2:3 - Na sredini smo trećeg seta, za sada bez brejka. Svako je siguran na svom servisu.

2:2 - Nole siguran na svom servisu, nastavlja se egal meč u trećem setu. 

1:2 - Fric je odlično servirao stigao do vođstva od 2:1 u trećem setu. Čini se da se ni Nole nije nešto oznojio. Nastavlja se borba, u kojoj se nadamo da će na kraju slaviti srpski teniser.

1:1 - Odlično, Đoković je bez većih problema osvojio svoj servis. Čekamo da prvi stigne do brejka, nadamo se da će to biti uskoro.

0:1 - Pauza je bolje uticala na Frica, koji je prvi došeo u vođstvo u trećem setu, ali to ništa ne mora da znači. Nole servira.

Početak trećeg seta, malo će kasniti, jer su obojica tenisera otišli u svlačionice kako bi presvukli majice zbog velike vrućine u Njujorku.

Kreće treći set:

6:4 - Đoković vodi sa 2:0 u setovima. Deli ga još jedan set od polufinala US opena. Verujemo da se Novak neće previše zadržati na terenu, jer uslovi na terenu su baš teški, velika je vrućina u Njujorku, a pored toga i vlažnost.

5:4 - Fric ne gubi nadu, posle dosta muke, uspeo je da osvoji gem na svoj servis, i tako ostao u trci za osvajanje drugog seta. Ipak, nadamo se da se to neće dogoditi, jer Đoković servira za vođstvo od 2:0. Majstore, držimo fige.

5:3 - Ponovo odličan gem Đokovića, lako osvojen i blizu je vođstva od 2:0, i tako na korak od polufinala US opena.

4:3 - Fric ostaje u igri, i Amerikanac je lako osvojio svoj gem, ali sve u svojoj ruci drži Novak, koji i dalje ima prednost brejka. Neka tako ostane do kraja ovog seta.

4:2 - Najvažnije da je Novak osvojio gem bez velikog mučenja, i trošenja energije. Sve je bližu osvajanju i drugog seta. Idemo, Đokoviću.

3:2 - Fric je uspeo da osvoji gem na svoj servis, ali najvažnije da Novak i dalje ima brejk prednosti. 

3:1 - Posle maratonskog gema, Novak je potvrdio brejk, iako je Fric nekoliko puta imao šansu da oduzme servis Đokoviću.

2:1 - Novak dominira i u drugom setu, već je stigao do brejka. Malo može da nas zabrinje, što svaki trenutak kad je u mogućnosti kleči, kao da ima neki problem. Nadamo se da ništa nije opasno.

1:1 - Iamo je Amerikanac 0:30, ali Novak je uspeo da ipak osvoji svopj gem, zahvaljujući odličnim servisima. Samo, tako nastavi.

0:1 - Fric je krenuo dobro drugi set, bez izgubljenog poena osvojio je svoj servis. 

Kreće drugi set:

6:1 - Da se zna ko je gazda na Artur Ešu. Novak samleo Frica u prvom setu i došao u vođstvo.

5:1 - Novak fantastično igra prvi set protiv Frica, pravi još jedan brejk i na korak je od vođstva od 1:0.

4:1 - Bravo, Novače, najvažnije je da je potvrdio brejk i sada se već lakše diše. Samo, tako nastavi Đokoviću.

3:1 - Fantastičan gem, u kojem je Nole vratio brejk prednosti. Publika je uživa u meču dva majstora. Idemo, Nole da potvrdio ovaj brejk.

2:1 - Šteta, Đoković je odmah izgubio svoj gem, i tako dozvolio Fricu da se vrati u igru. Nole ima problem sa prvim servisom, što je Amerikanac na najbolji način iskoristio.

2:0 - Ma, tako je majstore. Da se zna ko je najbolji. Nole ućutkao publiku na Artur Ešu, jer je stigao do brejka već na početku meča. 

1:0 - Uh, dobro je. Novak se mučio u prvom gemu na meču, ali je uspeo da ga osvoji, iako je Fric čak imao i brejk loptu.

Kreće meč:

Definitivno uslovi za igru nisu oni koji odgovaraju Novaku, jer je danas velika vrućina i vlažnost u Njujorku.

Poslednje zagrevanje pred početak meča. Nema dileme da nas očekuje jedan zanimljiv meč u Njujorku.

Sve je spremno za spektakl, idemo, Nole, po još jedno polufinale na grend slema.

Đoković izlazi na teren, na iznenađenje svih, dobio je aplauz na Artur Ešu, iako igra protiv domaćeg igrača.

Uskoro Novak na terenu, njegov meč počinje u 19.45.

- Čudan momenat na "Artur Ešu" nekoliko sati pre početka meča. Novak Đoković je izašao da "oseti" teren, a u isto vreme na njemu se našao i Tejlor Fric. Zanimljivo, iako su bili jedan pored drugog, dva tenisera nisu razmenili ni reč tokom zagrevanja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike