Ko je izblajhani Hrvat koji čeka Noleta u osmini finala: "Ukrao" mu "salataru", voli pelinkovac, ceni Jokića i Đokovića

02.09.2023

12:56

0

Autor: P.K.

"Ja da sam Jokić, ne bih se skidao sa televizora"

Ko je izblajhani Hrvat koji čeka Noleta u osmini finala: "Ukrao" mu "salataru", voli pelinkovac, ceni Jokića i Đokovića
Borna Gojo - Copyright Profimedia

Novak Đoković je imaotežak meč protiv Lasla Đerea na US Openu, ali je nakon zaostatka od dva seta uspeo da se izbori za pobedu.

U osmini finala ga čeka Borna Gojo iz Hrvatske, koji je bez problema savladao Čeha Jiržija Veselog sa 6:4, 6:3, 6:2.

Njihov prethodni susret bio je neugodan za Srbiju. U polufinalu Dejvis kupa 2021, Gojo je izbacio srpski tim i odveo Hrvatsku u finale, koju su kasnije Rusi osvojili. Đoković verovatno ima dodatni motiv za naredni duel s Gojom, pogotovo jer posle US Opena počinje Dejvis kup.

Na profesionalnom turniru se nikada nisu sastajali.

Zanimljivo je da Gojo dolazi iz Splita, kao i Novakov trener Goran Ivanišević. Gojo je do sad u Njujorku odigrao šest mečeva, prošavši kroz tri kola kvalifikacija. Meč je zakazan za nedelju u 17 sati.

Goro je inače i drčan teniser, bez dlake na jeziku. Ranije je govorio kako bi promenio mnoga pravila u tenisu, kako bi pustio publiku da bude glasnija i igrače da imaju fizički kontakt…

U Njujorku je u intervjuu za Sportal rekao da mu smeta što su sportisti stalno pod lupom, pa je pomenuo i najboljeg košarkaša današnjice.

- Svaka čast Nikoli Jokiću, on je neverovatan sportista. To je sve normalno. Da li sportisti moraju da budu neki roboti? Meni je glupo sada da se predstavljam da sam nešto što nisam. Nisam ni pametniji ni bolji od drugih, samo radim svoj posao najbolje što mogu, a ako ću ja posle treninga otići i popiti dva pelinkovca, pa koga to briga... To je problem što svi snimaju sve mobilnima, mislim ne mene, ali evo Nikolu Jokića, na primer. Pa šta? Čovek osvojio NBA prsten, ima 200 miliona, pa ja da sam na njegovom mestu, ko bi živeo od mene? Pa bio bih u novinama tri puta dnevno.

Kada je u pitanju za mnoge sada rešena dilema, ko je najbolji teniser svih vremena, Borna ima odgovor:

- Svako ima svoje mišljenje i mislim da je glupo da se komentariše. Ako gledamo statistički, Novak je čovek koji je daleko najbolji. Sad ako će neko da kaže, Federer lepše igra, a Nadal radi nešto drugo bolje... Tu su brojevi. Ako je Džordan najbolji jer ima šest prstenova, onda je Đoković najbolji jer ima najviše grend slemova. Ali opet, sada su tu Alkaras i ostali mladi... Ne znamo šta će biti za deset godina, ali je trenutno, po mom mišljenju Novak najbolji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike