Nole u velikim problemima na US Openu: Đoković priznao šta smeta njegovoj igri u Njujorku

02.09.2023

08:01

0

Autor: D. P.

Realni problemi

Nole u velikim problemima na US Openu: Đoković priznao šta smeta njegovoj igri u Njujorku
Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković posle pobede u pet setova protiv zemljaka Lasla Đerea rekao je da se ove godine suočava sa drugačijim uslovima za igru na US Openu, zbog podloge na terenu, ali i vremenskih prilika.

Iz svih tih razloga, loptice slabije i sporije odskaču, što se i protiv Đerea pokazalo kao problematično za njegov stil igre.

Posle pobede, legendarnog Breda Gilberta interesovala je Novakova procena o umoru kao odlučujućem faktoru u ovom teniskom spektaklu:  

- Neverovatno, neverovatno... Evo, skoro je dva sata i toliko ljudi je ostalo na tribinama. Hvala vam, podržavali ste obojicu, nadam se da ste uživali - rekao je Đoković

- Ja nisam uživao, pogotovo u prva dva seta, ovo je jedan od najtežih mečeva u poslednjih nekoliko sezona i jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao.Malo sam porazgovarao sa sobom, rekao u ogledalo šta je potrebno da učinim da preokrenem. Nastavio sam da verujem u sebe. Dešavalo se i ranije da gubim dva puta, nisam uvek uspevao da se vratim, ali sada jesam.

- Da je Laslo bio umorniji, on to jednostavno nije pokazivao. Mislim da je igrao veoma dobrom u petom setu, možda i bolje kroz treći i četvrti set. Bio je tu, disao mi je za vratom, zaista je igrao veoma dobro.

- U ovakvim uslovima loptice odskaču nešto niže, mislim da su ove godine znatno sporiji uslovi za igru i to je meni pričinjavalo teškoće da pronađem soluciju. Svi moji udarci, forhend, bekhend, riterrni, ništa nije funkcionisalo kako treba od starta, a onda sam se u trećem setu podigao. Takođe, moja zahvalnost svima koji su mi upućivali podršku i verovali u mene, podigle me da nastavim. A onda još jednom taj brejk i dobijena šansa da nastavim dalje, tada sam zaigrao mnogo agresivnije. Njegova igra nije bila kao u prva dva seta... Nisam se predavao do poslednjeg udarca - rekao je Đoković u intervjuu Bredu Gilbertu na samom terenu.

BONUS VIDEO:

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike