Laci igra najbolji tenis na betonu: Novak ne može da predvidi šta ga čeka u trećem kolu US opena

31.08.2023

08:07

0

Autor: A. S.

Neće biti lako Đokoviću, naročito jer igra protiv dobrog prijatelja

Laci igra najbolji tenis na betonu: Novak ne može da predvidi šta ga čeka u trećem kolu US opena
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Prilično lako Novak Đoković je stigao do trećeg kola US opena, a tamo ga čeka Laslo Đere. Biće to tek drugi zvaničan okršaj srpskih igrača, a nema sumnje da nas očekuje interesantan duel.

I Novak očekuje zanimljiv meč, koji je na programu ponovo u odličnom terminu za srpske navijače, u petak od 17 sati.

- Mislim da igra najbolji tenis sada na betonu, u odličnoj je formi. Sjajno je za Srbiju da imaju tenisere u trećoj rundi. On je jedan od najvrednijih, zajedno radimo u teretani, tu smo u svlačionici. Stvarno je veliki radnik, brine o svom telu, a rezultati svakako dolazi igračima kao što je on, to su radnici i ratnici. Šljaka je svakako njegova omiljena podloga, ali napreduje i na betonu. Fizički je veoma spreman, moraću da se spremim - rekao je Novak, pa dodao:

- Imao je dosta nedaća sa porodicom i svime. Sjajan momak, bavi se samo svojim stvarima. Veoma je posvećen igri. Volim ga kao čoveka i igrača. Znamo se dobro jer dolazimo iz iste zemlje, igramo u Dejvis kupu. Imamo velike nade da možemo nešto da uradimo sa reprezentacijom. Želim mu sve najbolje, osim u narednom meču, očigledno! - kazao je Đoković uz osmeh.

Ipak, najbolji teniser sveta, pred duel trećeg kola, istakao je da je nezgodno predvideti bilo šta u tom okršaju.

- Ne može da se predvidi i da se garantuje kakav će ishod biti. Drugačiji je osećaj kada igram protiv nekog iz Srbije. Laci je smiren i tih, izuzetno posvećen ovom sportu, vredan, jako puno radi. Dobra je da smo u formi pred Dejvis kup, igraćemo zajedno i na raspolaganju smo selektoru. Raduje me što je u formi kao reprezentativca, ali kao individualac, poseban je osećaj kada igraš protiv zemljaka. U mojoj glavi ne menja ništa, dobro se poznajemo, analiziraću pa ću gledati kako dalje - zaključio je Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike