Nole je pravi hit: Laganica 3:0 za mene u 36. godini, ali ne želim da igram protiv sebe!

30.08.2023

22:50

0

Đoković u ovim godinama bi pobedio Đokovića pre deset godina

Nole je pravi hit: Laganica 3:0 za mene u 36. godini, ali ne želim da igram protiv sebe!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/John Minchillo/

Novak Đoković je posle ubedljive pobede nad Zapatom Miraljesom, bio prilično raspložen za razgovor na terenu Artur Eš.

Nole se osvrnuo i na teške uslove za igru zbog velike vlage u Njujorku, ali kako sam kaže na to se navikao tokom duge karijere.

- Prvo što mi prolazi kroz glavu, "Da li mi ovo treba u životu?". Naravno, šalim... Pa, zato mi i treniramo po nekoliko sati dnevno, i po vrućini, da bismo bili spremni za ono što nas čeka na turniru, jer tada morate da budete spremni. Čak i kad niste, morate sebi da kažete da jeste. Činjenica je da telo malo drugačije reaguje na vrućinu. Mislim, dobra je stvar na grend slem turnirima što imamo dan između mečeva, da se oporavimo, poradimo na nekim stvarima u svojoj igri. Srećan sam što sam se vratio na ovaj teren, što igram pred ovim ljudima, to je ono što mi daje snagu i motivaciju. Posle 20 godina dolaženja u Njujorku, i dalje imam glad za tenisom - poručio je Đoković.

Na pitanje ko bi pobedio Novak sada, ili Novak od pre deset godina, srpski teniser je bio iskren.

- Bilo bi 3:0 za mene, kao 36-godišnjaka!. Ma, ne želim da igram protiv sebe. Ali, zapravo, ja igram uvek protiv sebe, u glavi, u umu, pa ako dobijem tu bitku, onda imam i šanse na terenu. U odnosu na nekadašnjeg sebe, sada sam iskusniji, bolje sam fokusiran na trenutak nego što je bilo pre deceniju. Tu je, naravno, i obraćanje pažnje na čuvanje energije, ali... i dalje se krećem dobro za jednog 36-godišnjaka - zaključio Nole.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike