Novak je mašina! Španac zna sa kim igra i nema šta da izgubi!

30.08.2023

08:47

0

Autor: A. S.

Miraljes svestan da ovakvu priliku ne dobija svaki dan

Novak je mašina! Španac zna sa kim igra i nema šta da izgubi!
Bernabe Miraljes - Copyright Profimedia

Novak Đoković je lako stigao do drugog kola US opena, a tamo ga čeka Španac Bernabe Zapata Miraljes. Ovaj meč biće u idealnom terminu za navijače u Srbiji, ne posle 19.30, a Španac neće imati nimalo lak posao.

Motivisan je Novak da osvoji 24. grend slem titulu i izjednači rekord Margaret Kort. Ipak, ide korak po korak, a nakon što se pobedom nad Francuzom Aleksandrom Milerom vratio na prvo mesto, sada sledi okršaj sa Špancem, protiv koga do sada nije igrao.

- Mislim da moram da ostanem smiren. Nemam šta da izgubim kada igram protiv Novaka, naravno. Pokušaću da ostname fokusiran na meč i da iskoristim svoje šanse ukoliko se ukažu. Ne osećam se nervozno. Ovo je za mene samo još jedan meč, još jedan susret u teniskoj karijeri i to je svakako najbitnije - rekao je Zapata Miraljes pred meč sa Novakom.

Jasno je Špancu koga će imati naspram sebe, pa je udelio i kompliment.

- On je mašina. Po mom mišljenju, on je neverovatan igrač, jedan od najboljih u istoriji. Biće teško i biće drugačije, jer sa Novakom igram na betonu, mnogo se ugodnije osećam na šljaci. Odigrao sam dobre mečeve protiv Andreja Rubljova u Hamburga i Danila Medvedeva u Rimu. Ipak, mislim da će protiv Đokovića biti totalno drugačiji meč od toga.

Meč je na programu u sredu, ne posle 19.30 po srednjeevropskom vremenu, a pobednik duela igraće sa boljim iz okršaja između Lasla Đerea i Iga Gastona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike