Novaku gledaju u leđa! Đoković je najbolji i po ovom parametru!

25.08.2023

19:07

0

Autor: 24sedam

Iza njega je Karlos Alkaraz koga je pobedio u Sinsinatiju

Novaku gledaju u leđa! Đoković je najbolji i po ovom parametru!
Novak Đoković - Copyright MN Press

Novak Đoković je ove sezone osvojio i Australijan open i Rolan Garos, a ima šanse da to učini i na US openu. Pomenuti turniri donose i najveću zaradu, a upravo po tome je najbolji srpski teniser je ispred svojih kolega.

Prema uglednom magazinu Forbs zaradio je od turnira i sponzora od početka 2023. ukupno 38,4 miliona dolara. Na primer, od poslednjeg turnira, Mastersa u Sinsinatiju, kao osvajač zaradio je 1.019.335 dolara.

Iza Đokovića je osvajač Vimbldona, Španac Karlos Alkaraz, koji je inkasirao 31,4 miliona dolara. Poljakinja Iga Švjontek je najplaćenija među teniserkama, a treća na ukupnoj rang listi sa 22,4 miliona američkih novčanica.

Rus Danil Medvedev je četvrti sa zarađenih 20,1 miliona dolara, dok je Španac Rafael Nadal peti uprkos neigranju ijednog turnira od Australijan opena sa 15,5 miliona dolara.

Šesta je Britanka Ema Radukanu (15,3), sedma Amerikanka Koko Gof (15,2), osmi Norvežanin Kasper Rud (14,4), deveta Japanka Naomi Osaka (12,1), a deseta Amerikanka Džesika Pegula (10,9).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike