Novak je igrao i sa Rafom i Rodžerom, ali ovo finale... Jedan od najtežih mečeva ikada

21.08.2023

03:01

0

Autor: D. N.

Najbolji srpski teniser je uspeo da pobedi Španca Alkaraza

Novak je igrao i sa Rafom i Rodžerom, ali ovo finale... Jedan od najtežih mečeva ikada
Copyright Profimedia

Skoro četiri sata je trajalo finale Mastersa u Sinsinatiju, u kojem je Novak Đoković pobedio Karlosa Alkazara. Igralo se u tri seta, a oni koji su pripali Srbinu rešavani su u taj-brejkovima.

Bio je Novak na ivici ponora, ali se vraćao iako je izgubio prvi set, a rival imao meč loptu u drugom.

To je uostalom i kasnije priznao, kada je davao izjavu. A igrao je i sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, mnogo puta.

- Ludo, ne znam šta drugo da kažem. Jedan od najtežih mečeva koje sam ikada igrao. Nije bitno koji je turnir, koja kategorija, igrač. Neverovatno. Od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko toga, neverovatnih poena, loših gemova, udaraca, podizanja i vraćanja.

Ovo je jedan od najuzbudljivijih mečeva koje sam igrao. Ovo su mečevi zbog kojih nastavljam da igram. Nisam sumnjao da mogu da isporučim kada je najbitnije. I oduševljen sam - kazao je Đoković uz pohvale na račun rivala. 

- Videli ste, svako ko je gledao ovo na stadionu i televiziji da ovaj rivalitet postaje bolji. Respekt za njega. Pokazuje hrabrost u takvim momentima da je to impresivno. Teško je opisati sve što sam lično doživeo, a i on na ovom meču. Ovo je najteži meč u profesionalnoj karijeri - zaključio je Novak koga uskoro očekuje US open.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike