Neće biti lako: Poznat Novakov put na poslednjoj proveri do US opena

12.08.2023

07:27

0

Autor: A. S.

Sa Alkarazom može u finalu, ali do finala...

Neće biti lako: Poznat Novakov put na poslednjoj proveri do US opena
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Skoro mesec dana Novaka Đokovića nema na terenu. Posle Vimbldona, drugi reket sveta je uzeo slobodno, kako bi vreme proveo sa porodicom i "napunio" baterije za nastavak sezone, odnosno američku turneju.

Pre US opena, na kome će juriti 24. grend slem trofej, Novaka čeka masters u Sinsinatiju, a organizatori su obelodanili kostur žreba za ovaj turnir.

Novak će, kao drugi nosilac preskočiti pprvo kolo u Sinsinatiju, a potom sledi okršaj sa španskim teniserom Alehandrom Davidovič Fokinom ili Argentincem Tomasom Martinom Ečeverijem.

U trećem kolu, potencijalni rival je Kamerun Novi, prošlogodišnji polufinalista, a posle njega i Gael Monfis, ali ne treba isključiti ni Aleksa De Minora.

U četvrtinalu ga verovatno čeka ili Janik Siner ili Tejlor Fric, a u njegovom delu žreba, za polufinalni okršaj su Danil Medvedev i Aleksander Zverev, a tu su i Feliks Ože-Alijasim i Holger Rune.

Na drugoj strani kostura, glavni favorit bez premca je Karlos Alkaraz, koji sa Novakom može da igra tek u finalu.

Jasno je da Novak nema lak put, ali bi novi okršaj sa Špancem sigurno privukao pažnju širom sveta. Ipak, iskustvo i tradicija su na stranni Srbina.

Đoković je turnir u Sinsinatiju osvajao dva puta i koristiće mu kao priprema za jedan od najvažnijih turnira u ovoj sezoni - US open.

Bonus video

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike