Amerikanci razbili kasu! Novak ima još jedan motiv u Njujorku

09.08.2023

13:58

0

Autor: A. S.

Sjajna motivacija favorita pred četvrti grend slem

Amerikanci razbili kasu! Novak ima još jedan motiv u Njujorku
Novak Đoković na US openu - Copyright Profimedia

Novak Đoković se lagano sprema za povratak na teren i put na američku turneju, gde ga očekuje jedan od najvažnijih turnira u sezoni - US open.

Nole će juriti u Njujorku i 24. grend slem trofej, a pored izjednačavanja rekorda Margaret Kort, sada ima još jedan, dodatni motiv.

Naime, organizatori US opena su saopštili da će ove godine imati rekordan nagradni fond i to nestvarnih 65 miliona dolara, što je za pet miliona više u odnosu na prošlu sezonu!

Pobednici u muškom i ženskom singlu inkasiraće po tri miliona dolara, odnosno po 15 odsto više nego što je bilo prošlog septembra.

 

Ali, i oni koji se ne dokopaju borbe za titulu će zaraditi veliku sumu, recimo samo za plasman u glavni žreb turnira, inkasiraće po 81.500 dolara.

A kada sve to uporedimo sa ostaim grend slem turnirima, vidimo da su se Amerikanci odlično spremili. Nagradni fond na Australijan openu i Rolan Garosu bio je 53 miliona, a na Vimbldonu 56,5.

Inače, Novak je u Njujorku trijumfovao 2011., 2015. i 2018. godine, dok je prošle sezone morao da preskoči turnir zbog zabrane ulaska u zemlju, jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike