Šta li će Đoković reći? Australijan open promenio pravila, u januaru će biti sve drugačije

26.08.2021

17:11

0

Prvo su ga napadali, sada su ga poslušali

Šta li će Đoković reći? Australijan open promenio pravila, u januaru će biti sve drugačije
Copyright MN Press

Organizatori Otvorenog prvenstva Australije promenili su kovid pravila. Umesto obaveznog karantina u hotelu, na turniru sledeće godine biće uspostavljen bezbednosni mehur. To će služiti kao zaštita od koronavirusa. 

Učesnici ovogodišnjeg Australijan opena su po dolasku morali da provedu 14 dana u hotelskim sobama u karantinu, uz minimalno vreme za treninge, zbog strogih pravila australijske vlade u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa. 

Brojni teniseri žalili su se na uslove, zbog čega je promenjena procedura za grend slem turnir naredne godine. Novak Đoković se tada zauzeo za njih, ali su ga, po običaju, zapadni mediji razapeli služeći se lažima.

Direktor turnira Kreg Tajli rekao je da će mehur omogućiti igračima da se slobodno kreću između hotela i terena. 

– Oni su tako zaštićeni, čuvaće se i međusobno i od zajednice. Posle dve nedelje izaći će i moći će da se takmiče na Australijan openu pred publikom – rekao je Tajli.  

On je dodao da organizatori turnira rade sa australijskom vladom na donošenju odluka u vezi sa brojem gledalaca na prvom grend slem turniru u sezoni. 

Zbog povećanog broja zaraženih korona virusom u Melburnu je na snazi lokdaun, a Tajli je rekao da se nada da će Australija do novembra ispuniti cilj od 80 odsto vakcinisanih među odraslima. 

– To će sigurno pomoći situaciji za turnir u januaru – rekao je on. 

Đoković je prvi grend slem u sezoni i, popularno rečeno, “u vlasništvu” je Đokovića. Srbin je rekordnih devet puta osvajao ovaj turnir, od čega poslednja tri uzastopno.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike