Svi brojevi kažu Novak, ali ima tu i emocije: Mau izmislio novu računicu po kojoj je Federer najbolji

26.08.2021

14:39 >> 14:54

0

Francuz ima dilemu ko je najbolji teniser svih vremena

Svi brojevi kažu Novak, ali ima tu i emocije: Mau izmislio novu računicu po kojoj je Federer najbolji
Copyright Profimedia

Francuski teniser Nikolas Mau nije baš najsigurniji ko je najbolji teniser u istoriji. Zvanje GOAT po njemu bi mogla da ode samo u ruke Rodžera Federera ili Novaka Đokovića.

Ne muči Francuza teniska igra i rezultati ostvareni na terenu. Tu mu je sve jasno, baš kao što bi trebalo da je jasno svima na svetu.

– Ako se gleda čista statistika, to bi bio Đoković. Najviše nedelja je na mestu broj 1 ATP liste, ima isto grend slem titula, a može da ih ima i više. Bolji je u međusobnom skoru sa Federerom i Nadalom. Dakle, ako gledamo brojeve i rekorde, Đoković bi bio najveći – rekao je Mau, pa umesto da se zaustavi na savršenoj teniskoj analizi, izmislio je i neku novu računicu koja bi trebalo da odluči koje je GOAT:

– Ali, to je veoma osetljiva tema. Da li je sve samo u brojevima? Postoji i element emocije, subjektinosti. Kada pričamo o tenisu, uticaj koji je Rodžer imao na tens biće veći od Novakovog ma šta da se dogodi.

Za kraj se, ipak, malo ogradio, pa filozofski zaključio:

Pročitajte još:

– Možda je Đoković bolji jer se pojavio u trenutku kada su Federer i Nadal već bili tu. Neverovatno je šta je sve uspeo da postigne. Mislim da nikada nećemo moći da odlučimo ko je najbolji svih vremena. Očigledno je da brojevi govore u Novakovu korist!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike