Britanci hvalili Novaka, pa usledilo izvinjenje! I dve nedelje od Vimbldona nižu propuste!

27.07.2023

07:58

0

Autor: A. S.

Šta se njima dešava?

Britanci hvalili Novaka, pa usledilo izvinjenje! I dve nedelje od Vimbldona nižu propuste!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Skoro 20 dana prošlo je od finala Vimbldona i poraza Novaka Đokovića od Karlosa Alkaraza, a taj duel je i dalje tema broj jedan u teniskim krugovima Velike Britanije.

Igrao je Novak za 24. grend slem trofej u karijeri, osmi u Londonu, jurio je istoriju. Iako mu je rival bio mladi i talentovani prvi teniser sveta, uloga favorita bila je na strani srpskog tenisera, a upravo to je i napravilo novi problem kod Britanaca koji i dalje nisu prihvatili da je Đoković jedan od najboljih ikada.

Zbog toga je i britanski Javni servis BBC, morao je da objavi obrazloženje.

Naime, tokom i nakon meča, na mejl Javnog servisa stizale su žalbe da je komentator "blago bio na strani Srbina", pa je BBC morao da uputi javno izvinjenje zbog Endrjua Kesla, uz obrazloženje.

Navodno, Kesl je u toku meča "previše hvalio Novaka Đokovića" i nedvosmisleno bio na njegovoj strani, a burno je reagovala i "stručna javnost". Dejli mejl nije propustio ni ovu priliku za kritiku, pa je BBC na kraju ispitao čitav slučaj.

- Dobili smo brojne primedbe ljudi koji su istakli da je naš komentator favorizovao Novaka Đokovića i opravdao je njegovo ponašanje nakon što je razbio reket na mreži", piše u saopštenju televizije i dodaje se da to zapravo nije bila namera komentatora Endrjua Kesla, koji je osudio takvo ponašanje: "Zapravo, Endrju Kesl je naglasio Novakov bes i frustraciju kao razumljivu u krucijalnom poenu meča, dok je takođe istakao da je takvo ponašanje pogrešno i da je Đoković ispravno dobio kaznu zbog toga. Takođe, naš komentator je rekao da je takvo ponašanje opasno, poredeći to sa diskvalifikacijom sa US Opena 2020. godine" - navodi se u poruci javnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike