Đoković je kao Milvol - "Niko ga ne voli, baš ga briga"! Englezi konačno napisali nešto simpatično o Noletu

20.07.2023

11:41

0

Autor: D. P.

Poređenje sa Milvolom dopašće se mnogima u Srbiji

Đoković je kao Milvol - "Niko ga ne voli, baš ga briga"! Englezi konačno napisali nešto simpatično o Noletu
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Britanski dnevnik Telegraf, koji se kao i ostala štampa na ostrvu, često isticao nekorektnim komentarima o Novaku Đokoviću, konačno objavio nešto pozitivno o Srbinu.

Komentar napisan od izveštača iz parlamenta Medelin Grant nagoveštava moguće razloge tolike količine antipatije Britanaca prema najboljem teniseru sveta svih vremena. Za Grantovu je navijanje za Đokovića među njenim sunarodnicima isto što i "ljubav koja se ne usuđuje da izgovori svoje ime“.

- Gledajući Karlosa Alkaraza kako preuzima pehar teniske kraljevske porodice na Vimbldonu tokom vikenda, osećala sam se neobično usamljeno. Daleko od lože Novaka Đokovića, grupe žestokih momaka koji podsećaju na izbacivače iz noćnog kluba, samo nekolicina još je pozdravljala i najbolje udarce Srbina - piše komentatorka Telegrafa.

AP Photo/Alastair Grant
Novak Đoković

Da bi dočarala Đokovićev status u britanskom društvu, ona ga poredi sa Milvolom, malim fudbalskim klubom iz ozloglašenog dela Londona, u kome vladaju pravila njegovih vernih pristalica.

Daleko su od omiljenog kluba u Engleskoj, ali to je činjenica koja se "milvolovaca" najmanje tiče, jer oni su dovoljni sami sebi. Tu negde, Grantova vidi sličnost između Srbina i kluba iz engleskog Čempionšipa.

Poruka navijača Milvola - "Niko nas ne voli, nije nas briga“

- Poslednji put kada je neko ko nije bio Federer, Nadal, Marej ili Đoković osvojio Vimbldon, ja sam bila u osnovnoj školi. Između Đokovića i slatkog nadobudnog Španca, trebalo je da želim da se ova gnjavaža završi. Ali nekako nisam. Đoković je verovatno Milvol među teniskim velikanima: "Niko nas ne voli, nije nas briga“ (iako sa mnogo, mnogo više pobeda iza sebe). Mnogi ga zaista mrze: neki zbog odbijanja da uzme vakcinu protiv kovida tokom vrhunca pandemijske paranoje.

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
Novak Đoković

- Navijači Federera i Nadala ga mrze što je pokvario "fedalsku" zabavu i njihovu potragu za statusom "GOAT“. Postoji osećaj da, iako je Đoković prestigao oba u knjigama rekorda, njegove pobede su nekako manje važne. Njegova briljantno raznolika igra retko inspiriše isto oduševljenje kao igra njegovih rivala; Dejvid Foster Volas napisao je čuveni esej o "verskom iskustvu“ gledanja kako Federer igra.

Printscrren/Twitter/pierdepuntosale
Novak Đoković

- Uprkos svemu tome, ima nešto privlačno kod Đokovića: taj nagoveštaj žestokog nestašluka u njegovim očima, ta neumoljiva strast prema igri. Istina, on ne poštuje uvek pravila, razbijajući svoj reket u frustraciji o stativu dok je finale bežalo od njega. Ipak, aplaudiraće protivničkim udarcima koji oduzimaju dah i nikada, nikada, neće slaviti njihove greške.

Đoković potreban tenisu kao negativac

- Dok je srdačno grlio novog šampiona, bila sam dirnuta njegovom očiglednom divljenju Alkarazu i šarmantnim priznanjem da je nadigran. Đoković izgleda „najčovečnije“ u "velikoj trojci" i nikada se ne oseća kao proizvod stvoren "pi-ar-om". Njemu je duboko stalo do igre, u dobru i zlu. Najbolje od svega, je da se on smeje sam sebi i naginje ulozi lošeg momka, dok radosno okreće navijače protiv sebe.

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
Novak Đoković

 

- Što se besomučnije navija za protivnika, to bolje igra. Ni publika na Vimbldonu se ne ponaša uvek besprekorno. Izviždali su ga na meču sa odvažnim Britancem Kajlom Edmundom 2018. godine. On je očigledno rastao na mržnji.

- Svi mi žudimo za zlikovcima, i kao što su "EastEndersima" bili potrebni "Dirty Den" i "Gladiators Wolf", tako je i tenisu potreban Đoković.

BONUS VIDEO:

Košarkaški savez Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike