Želim Đokoviću 30 grend slem titula! Cenim što smo videli najvećeg, bio je briljantan!

18.07.2023

18:38

0

Autor: G. F.

Mats Vilander analizirao finale Vimbldona i prilično uzdrmao teniski svet

Želim Đokoviću 30 grend slem titula! Cenim što smo videli najvećeg, bio je briljantan!
Đoković i Vilander - Copyright Profimedia

Svojevremeno mu je sve kod Novaka Đokovića smetalo i može se reći da ga baš nije preterano cenio.

Rezultati srpskog tenisera učinili su svoje i legendarni Šveđanin Mats Vilander sada uglavnom govori u superlativu o našem asu.

Tako je i sada, dva dana nakon završetka Vimbldona, u kom je Đoković predao krunu mladom Karlosu Alkarazu, dao svoje mišljenje i prilično uzdrmao teniski svet!

- Zaista cenim što smo videli jednog od najvećih, ako ne i najvećeg, Novaka, u ovakvim situacijama. Videli smo ga da gubi, što je teško, ali u isto vreme način kako se nosi sa sobom na terenu je briljantan. Šta je uradio na terenu posle tokom intervjua i ceremonije dodele pehara je apsolutno briljantno. On je veliki šampion i gura naš sport na viši nivo. Podigao je lestvicu i zajedno sa njim Karlos Alkaraz, koji ga je izazvao. Mislim da je ovo za naš sport veliki momenat. Ponavljam, voleo bih da vidim Đokovića kako osvaja 30 Grend slemova, jer je on to zaslužuje zbog svega što je uradio za naš sport.

Vilander nije zaboravio ni osvajača tofeja i zvanično prvog tenisera sa ATP liste. I za mladog Španca ima samo reči hvale.

- Mislim da je bitno i da imamo nove šampione i novog šampiona Vimbldona, čak je i još bitnije da je to Karlos Alkaraz, jer je on nešto tako posebno, da možda nismo videli u našem sportu tako nešto ranije. Računajući i Federera, Nadala i Đokovića jer on ima osećaj za igru Federera, strast Nadala i ima kretanje i defanzivne sposobnosti Novaka Đokovića, a plus ima sjajno vreme pred sobom i on se zapravo smeje na teniskom terenu. U finalu Vimbldona, to je zaista neverovatno!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike