Znamo kada će Novak opet na teren! Objavljen spisak učesnika, biće ovo prilika za revanš!

18.07.2023

19:40

0

Autor: P.K.

Tvrda podloga je njegova podloga

Znamo kada će Novak opet na teren! Objavljen spisak učesnika, biće ovo prilika za revanš!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Novak Đoković je pretrpeo bolni poraz u finalu Vimbldona. Ipak, sezona se nastavlja, ostao nam je još jedan grend slem ove godine, tako da su se svi pitali kada se najbolji teniser svih vremena vraća na teren.

Sada imamo odgovor, pošto se njegovo ime nalazi na spisku za Masters u Sinsinatiju!

Pošto je on drugi igrač sveta na ATP listi, ovde će biti drugi nosilac. Prvi nosilac je Noletov "dželat" iz Londona, Karlos Alkaraz, tako da će ovo biti prilika za revanš.

Mnogi su se pitali da li će Đoković igrati u SAD, koje su mu godinama branile ulaz zbog toga što se nije vakcinisao protiv korone, ali Srbin je pokazao klasu, baš kao i kada je u pitanju bila Australija.

- Radujem se zbog povratka u Njujork. Kroz svoju karijeru, najimpresivnije igre prikazivao sam na tvrdoj podlozi, iako mi je trava poslednjih pet-šest godina postala favorit. Međutim, kada se sagledaju svi turniri i gde sam ostvario najveće uspehe, verovatno bi to bila tvrda podloga. Poslednje finale US Opena sam izgubio od Medvedeva, ali sam dobio neverovatnu podršku i ljubav od publike, što nije uvek bio slučaj. To je nešto čemu se radujem i što me motiviše da se vratim. Njujork je glavni cilj, uz Dejvis kup. Takođe ću igrati u Sinsinatiju kao pripremu za US Open, pa ćemo videti šta će biti dalje – rekao je Novak u Londnu.

Sinsinati se igra od 12. do 20. avgusta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike