Karlitos - dete koje nije prestalo da sanja, a sada je poznato i zašto je imao motiv više da pobedi Novaka! (VIDEO)

17.07.2023

08:19

0

Autor: A. S.

Španac je od malih nogu znao šta želi

Karlitos - dete koje nije prestalo da sanja, a sada je poznato i zašto je imao motiv više da pobedi Novaka! (VIDEO)
Karlos Alkaraz - Copyright printscreen/tvitter/ma__linharess

Karlos Alkaraz je, iako ima tek 20 godina, već izvesno vreme u svetskom vrhu. Španac zadaje velike muke iskusnim teniserima, dok je glavni predvodnik plejade novih asova.

Tako je juče ostvario jedan svoj veliki, kako je i sam kazao "doživotni san" - osvojio je Vimbldon, a u finalu je bio bolji od Novaka Đokovića koji je pak jurio brojne rekorde i kalendarski slem.

Ali, iako je Španac znatno mlađi, nije bio autsajder u Londonu, naprotiv - upravo su u njemu analitičari videli čoveka koji može zaustaviti Novaka u pohodu na osmu titulu Vimbldona, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, odnosno 24. grend slem trofej u istoriji, koliko ima i Margaret Kort.

Na dan finala, društvenim mrežama je kružio snimak, 12-godišnjeg Karlosa, koji je govorio o svom snu i idolu, pa je očigledno u finalu igrao i za njega.

Naime, Karlitos je već sa 12 godina imao cilj da osvoji Rolan Garos i Vimbldon, a otkrio je i ko je njegov idol - Rodžer Federer.

 

 

Interesantno da tada nije izgovorio ime Rafaela Nadala koji je  najuspešniji španski teniser, ali je očigledno u jučerašnjem finalu imao motiv više da trijumfuje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike