To što je Novak rekao je skroz ludo! Alkarazu preneli Đokovićeve reči, Španac porumeneo poput deteta!

17.07.2023

07:17

0

Autor: A. S.

Karlitos se posramio reči velikana

To što je Novak rekao je skroz ludo! Alkarazu preneli Đokovićeve reči, Španac porumeneo poput deteta!
Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP

Poražen je Novak Đoković u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza, što mu je i te kako teško palo. Nije se srpski teniser trudio da sakrije emocije, ali je veoma pohvalno govorio i na račun mladog Španca, koji je osvajanjem titule u Londonu, sačuvao i prvo mesto na ATP listi.

Imao je Novak sjajnu priliku da osvoji osmu titulu u Londonu, odnosno 24. grend slem trofej, čime bi obeležio mnogo više od jedne teniske ere, ali je ovog puta morao da se pokloni rivalu.

Nakon meča, na konferenciji za medije, Đoković je sipao komplimente na račun Španca, što je izazvalo i reakciju trenutnog broja jedan.

Naime, Novak je između ostalog rekao da igrača poput Alkaraza nikada nije video, ali i dodao da je saglasan sa procenama da je Španac zapravo kombinacija trojice najboljih igrača današnjice - Rodžera Federera, Rafaela Nadala i sebe.

Te reči su stigle i do Karlosa, koji je na konferenciji za medije porumeneo.

Novinar je najpre kazao: Novaka su pitali da opiše tvoje najveće kvalitete. Rekao je da imaš malo od njega, malo od Rodžera Federera i malo od Rafaela Nadala, a usledio je stidljiv smeh Alkaraza, ali novinar nije odustajao:

- Hteo sam da pitam kakva je tvoja reakcija na to, a mislim da si nam sada to otkrio. Takođe, kako bi opisao ti sebe kao igrača? Šta misliš da su tvoji najveći kvaliteti? - glasilo je pitanje, a Španac je ovog puta imao dosta doga da kaže:

- To što je Novak rekao je skroz ludo, najiskrenije. Ali ja sebe smatram kompletnim teniserom. Mislim da imam dobre udarce, fizičku snagu, mentalnu snagu da se borim sa ovakvim situacijama. Ne znam. Verovatno je u pravu. Ali ne želim da razmišljam o tome. Želim da mislim da sam samo Karlos Alkaraz, ali da, verovatno imam delove igre svakog od fantastičnih igrača - istakao je mladi španski teniser.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike