Noletove pobede mnogo bole Rafinog strica! Toni Nadal još jednom pokazao koliko mu smetaju Đokovićevi uspesi

12.07.2023

11:24

0

Autor: D. P.

Teško podnosi dane na grend slemovima

Noletove pobede mnogo bole Rafinog strica! Toni Nadal još jednom pokazao koliko mu smetaju Đokovićevi uspesi
Đoković i Nadal - Copyright Profimedia

Stric španskog tenisera Rafaela Nadala, Toni, još jednom pokazao odsustvo osećaja za realnost, jer svog bratanaca i Federera vidi na listi večitih ispred Novaka Đokovića.

Toniju nije dovoljan broj nedelja provedenih na ATP listi, niti broj osvojenih grend slemova, on traži da se naprave posebna merila koja bi određivala pored u trci za titulu "GOAT".

- Federer i Nadal su postigli mnogo više od Đokovića. Posebno Federer, koji je prevazišao sve u ovom sportu - priča Toni i nastavlja:

- Mislim da je Federer taj koji je uspeo da igra na najvećem nivou i da radi najteže stvari, onaj koji je pobedio najviše je Đoković, dok bi Rafael osvojio najviše da ga povrede nisu zaustavile. Kada je u pitanju pitanje ko je GOAT… Morali bismo da uspostavimo jasne standarde koji su uvek malo diskutabilni, jer ko je najbolji? Onaj sa svetskim rekordom ili onaj koji pobeđuje na Olimpijadi?

Rafael NadalProfimedia
Toni Nadal

Nadalov bivši trener je namerno potencirao priču o rekordima i olimpijskim pobednicima, znajući da Novak u "velikoj trojci" jedini nema zlato sa OI, već samo bronzu i to iz Pekinga 2008. godine. Međutim, nije to bila jedina opaska sa ciljem da se obesmisli polemika o najboljem svih vremena:

- Živimo u vremenu gde uvek igrate turnire na brzim podlogama. Moj bratanac uvek igra tri grend slema na podlozi koja mu ne odgovaraju i jedan na podlozi na kojoj mu ide. Sve masterse je igrao uvek na onoj podlozi koja mu ne ide u prilog. U ovom svetu lider može da menja ravnotežu na jednu ili drugu stranu. Ko osvaja Tur de Frans? Ako "lider" postavi brdski cilj, njega će ga osvojiti jedna vrsta trkača, a ako postavi vožnju na hronometar, pobediće drugi tip bicikliste.

Toni Nadal najavuljuje povratak Rafe na teren:

- Nije bio u dobroj kondiciji. Rafael ne može da ide na Rolan Garos da bi prošao tri kola. Želi da se vrati, vredno trenira i hoće da nastavi gde je stao.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike