Novak otkrio tajnu uspeha na Vimbldonu, koji je osvojio 7 puta! Nervoza raste, ali znam šta mi je činiti! (GALERIJA)

02.07.2023

10:56

0

Autor: G. F.

Najbolji srpski teniser najavio borbu za trofej u Londonu i Njujorku

Novak otkrio tajnu uspeha na Vimbldonu, koji je osvojio 7 puta! Nervoza raste, ali znam šta mi je činiti! (GALERIJA)
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Vimbldon samo što nije počeo, a sve oči pravih ljubitelja tenisa, ne samo u Srbiji, nego širom sveta biće uprte u jednog čoveka. U najboljeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića.

Pojuriće naš Nole osmu titulu na čuvenoj londonskoj travi, pokušati da i pet put zaredom podigne trofej, a pred start turnira priznao je da i njega hvata nervoza zog predstojećih mečeva. Ipak, Đoković ima recept za izlaženje na kraj sa tim, pa i za pobede na Vimbldonu.

- Volim da se šetam, pogotovo ovde po Vimbldonu, ima dosta parkova i šuma, gledam da izdvojim vremena za sebe, dolaze mi supruga i deca, tako da će oni tu biti uz mene, to mi je jako bitno. Iznajmljujemo i kuću kao što to većina igrača radi je olakšavajući način, blizu si, nema saobraćaja, u gradu si, a opet nisi u gradu. Sviđa mi se ritam ovde u Vimbldonu, kako se bliži turnir, tako i ja postajem nervozniji. Nije mi prvi put, imam i ja neko iskustvo ovde, pa znam šta mi je činiti - kaže Novak, pa nastavlja:

- Grend slemovi su uvek nekako posebni, dosta tu ima obaveza, na terenu i van njega. To mi sa jedne strane prija, a sa druge iscrpljuje, tako da gledam da se posvetim oporavku koliko mogu.

Jasno je svima na svetu da Đoković za ovu sezonu ima samo još dva cilja. Prvo da osvoji grend slem u Londonu, pa onda i onaj u Njujorku i tako prvi put u karijeri kompletira kalendarski slem pošto je prethodno osvojio Australijan open i Rolan Garos.

- I dalje u ovim godinama što osvajam Grend slemove me raduje, pokušavam da iskoristim taj trenutak, dobro se osećam u svom telu, dobro igram i motivisan sam. Stvari se vrlo brzo menjaju, već je 20 godina kako se bavim profesionalnim tenisom, dug je to period, mnogo je zahtevan ovaj sport, zahtevan je taj stil, nenormalan u očima nekih, ali to me je dovelo do ovih visina. Sa druge strane, želim još, želim da iskoristim, preostala su dva Grend slema, na US Openu i Vimbldonu, potrudiću se da se borim za trofej i videćemo koliko ću dogurati daleko.

Đoković je osvojio 7 od poslednjih 12 Vimbldona, po da puta su slavili Endi Mari i Rodžer Federer, a jednom Rafael Nadal.

 

 

- U odnosu na moje istorijske rivale sa kojim sam imao toliko mečeva, da ih prevaziđem u tom rezultatskom smislu. Ali, to je samo jedan deo, drugi deo je ta velika želja i motivacija da nastavim da koračam unapred, da trasiram svoj put i da pokušam da dalje ispisujem istoriju sporta koji volim.

Očekuje se da Nole ove godine ispiše još jedan gotovo neverovatan podatak. Za to mu čak neće biti ni osvajanje turnira. Dovoljno je da u petak i dalje bude na terenu, jer je 7. jula 2013. poslednji put izgubio na Centralnom terenu Vimbldona. 

- Romansa sa centralnim terenom? Nisam znao taj podatak do pre desetak dana. Generalno su centrani tereni grend slemova inspiracija za svakoga. Kada si u takvoj areni teško je da ne budeš nemotivisan. Posebno Vimbldon, turnir koji sam sanjao da ću osvojiti. Pričao sam tu priču "milion" puta. Svaki put kad izađem na Centralni teren Vimbldona različit je oseća u odnosu na sve druge turnire.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike