Natalija sa Vimbldona ne nosi samo novac i rejting, već i ono najlepše u sportu

08.07.2023

16:53

0

Autor: P.K.

Najveća novčana nagrada, najveći rejting u karijeri, ali i ono što se ne može izmeriti

Natalija sa Vimbldona ne nosi samo novac i rejting, već i ono najlepše u sportu
Natalija Stevanović - Copyright Profimedia

Bajka Natalije Stevanović na Vimbldonu je završena, ali samo na tom turniru. Avantura se sada nastavlja, ali šta je sve tačno ova Nišlijka osvojila na svom prvom grend slem turniru?

Natalija je bez greške prošla kroz tri runde kvalifikacija, pobedivši u svim mečevima bez gubitka nijednog seta. U glavnom žrebu jr prvo pobedila Karolinu Pliškovu, pa onda i Tamaru Korpač, oba meča bez izgubljenog seta.

Ipak, preko najteže prepreke nije mogla da pređe, dvostruka šampionka Vimbldona Petra Kvitova je bila bolja, uprkos sjajnoj borbi Natalije.

Ipak, Srpkinja ima tri velike pobede sa ovog Vimbldona.

Prvi je WTA rejting. Ona je na Vimbldon stigla kao 225. teniserka sveta. Ulazak u treće kolo Vimbldona joj je doneo značajan napredak od čak 81 mesta, što će rezultirati njenim plasmanom na 144. mesto na narednoj WTA listi nakon završetka ovog grend slem turnira.

To će biti najviša pozicija koju je zauzela u svojoj karijeri, nadmašivši prethodni rekord od 162. mesta, koje je držala u novembru 2019. godine.

Drugo, postignuti rezultat na Vimbldonu doneo je Nataliji Stevanović najveću novčanu nagradu u svojoj karijeri. Ukupno 131.000 funti je zaradila ulaskom u treće kolo, što je oko 153.000 evra. To će joj omogućiti da lakše nastupa na drugim turnirima i nastavi svoj uspon.

Konačno, nekada jedna od najboljih pet juniorki na svetu se svojim nastupom na Vimbldonu na najlepši način predstavila široj publici u Srbiji, koja je konačno mogla da je upozna kako treba. Posle silnih medicinskih problema i operacija i višegodišnjih pauza, Natalija konačno, na pragu svog 29. rođendana, od svojih zemljaka dobija ljubav koju zaslužuje.

Za nju će na sledećem turniru sada navijati svi, a ne samo najposvećeniji teniski fanatici.

Nastup za ponos, idemo dalje!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike