Ko je Natalija Stevanović? Bila je među najboljim juniorkama, povreda i operacija jetre je usporili, ali se i dalje zabavlja na terenu!

05.07.2023

20:35

0

Autor: A. S.

Rođena Nišlijka je pokazala kako u saradnji sa suprugom Nikolom može da napreduje

Ko je Natalija Stevanović? Bila je među najboljim juniorkama, povreda i operacija jetre je usporili, ali se i dalje zabavlja na terenu!
Natalija Stevanović - Copyright Profimedia

Krajem juna bilo je poznato da će Srbiju na Vimbldonu, nakon dužeg perioda predstavljati i jedna dama. Natalija Stevanović, 28-godišnja teniserka iz Niša do glavnog žreba je stigla preko kvalifikacija i to sa tri pobede, a bez izgubljenog seta. Međutim, žreb joj nije bio naklonjen.

Već na startu Vimbldona, Natalija je išla na Karolinu Pliškovu, ali je nekada prvi reket sveta i bivša finalistkinja Vimbldona, morala da kapitulira. Stevanović je danas dominirala i Čehinju poslala kući za samo 64 minuta, a ona nastavlja da sanja svoj san.

Ali, ko je zapravo Natalija Stevanović?

Rođena je u Nišu, pre 28 godina i 11 meseci, sa prezimenom Kostić. Da, tako je svi znate iz mlađih dana, kada je bila među pet juniorki na svetu i nagoveštavala veliku karijeru.

U svetu tenisa uveo je tata Đorđe, nekadašnji teniser, kao i druge dve ćerke.

Međutim, nakon udaje, preuzela je suprugovo prezime, Stevanović i sa njim krenula da nastupa. Ujedno, Nikola je i njen trener i neko ko je prati na svim turnirima širom sveta.

Interesantno, ali Natalija je u glavnom žrebu WTA tura debitovala tek početkom 2020. godine, a iako je daleko od onoga što je svojim talentom nagoveštavala, igrom koju je prikazala danas u Londonu, pruža dozu optimizma.

Na ITF turu ima 14 titula u singlu i 13 u turu, a najbolji uspeh na rang listi imala je pre četiri godine, kada je bila među 200 teniserki sveta, što je čeka i nakon Vimbldona.

Ali, Natalijin uspeh nije izostao tek tako. Nizali su se brojni problemi. Najpre je 2014. godine, dok je bila u proboju na VTA listi morala da pauzira zbog povrede, a vratila se dve godine kasnije. Pauzu iste dužine imala je ponovo zbog operacije jetre, ali je izašla snažnija iz svega i sada se ponovo bori za svoje mesto pod suncem.

Cilj je konstantnost i juriš na neke bolje pozicije. U saradnji sa suprugom i zabavu na terenu koju je priredila danas, nijedan cilj joj neće biti daleko.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike