Kraj Natalijine bajke na Vimbldonu! Kvitova i kiša zaustavile sjajnu Srpkinju!

08.07.2023

16:21

0

Autor: A. S.

Iskusna Čehinja slavila sa 2:0

Kraj Natalijine bajke na Vimbldonu! Kvitova i kiša zaustavile sjajnu Srpkinju!
Natalija Stevanović - Copyright Tanug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Srpska teniserka Natalija Stevanović završila je bajkovito učešće na Vimbldonu.

Od naše teniserke, koja je osvojila srca svih navijača u Srbiji, bolja je bila Petra Kvitova sa 6:3, 7:5.

Videli smo više nego zanimljiv i uzbudljiv meč. Odlično je Natalija krenula, napravila rani brejk, ali je iskusna Čehinja uspela da se vrati u igru, preokrene rezultat i osvoji prvi set.

Potpuno drugačija priča u drugom delu igre. Rani brejk pravi Kvitova, stiže do vođstva od 4:2, a onda sledi magija naše teniserke koja vezuje tri gema i stiže do prilike da osvoji drugi set. I onda, u najgorem mogućem momentu po nju, baš kada je bila u strašnom naletu, kiša prekida meč.

Više od dva sata potrajala je pauza, a kada su se vratile na teren Kvitova je vezala dva gema bez izgubljenog poena zaredom i servrala za meč. A onda je usledio novi odgovor sjajne Natalije. Spasila je 4 meč lopte, imala nekoliko prilika da uvede set u taj-brejk, ali nažalost nije uspela.

Njena vimbldonska bajka završena je u 3. kolu, a koliko je dubok trag ostavila najbolje se videlo kada ju je publika glasnim aplauzima i ovacijama nasmejanu ispratila sa terena.

 

BLOG UŽIVO:

Kraj meča. Kviotva je slavila sa 6:3, 7:5.

 16.00 - Nažalost, Kvitova pravi brejk! Pauza je očigledno mnogo više prijala Čehinji i ona će sada servirati za plasman u osminu finala!

 15.58 - Kvitova dobija svoj servi gem bez izgubljenog poena.

15. 54 - Meč je nastavljen!

15.44 - Otkrivaju se polako tereni u Londonu. Postavljaju se mreže. Ako ne bude novih neprijatnih iznenađenja, može se očekivati da meč bude nastavljen uskoro.

Prekid zbog kiše!

5:4 - Kreće po potvrdu gema Natalija, ali odmah daje priliku Kvitovoj da se nada brejku, 0:30. Stigle su i dve brze greške Čehinje,  a zatim i dobar servis Natalije, 40:30 u momentima kada kreće kiša.

4:4 - Novi viner za Petru, a potom i as. 30:0.  Hrabra paralela Stevanović i greška Kvitove, za brejk šansu srpske teniserke. Kvitova šalje slajs u mrežu, vraća Srpkinja brejk!

3:4 - Prolazi Nataliji drop-šot, potom još jedan viner, za jak aplauz sa tribina. Taman je stigla do 40:0, a onda je pružila priliku rivalki da priđe, ali je na kraju uspela da sačuva servis.

2:4 - Kakva šteta, prošetala je Natalija Kvitovu, ali je na kraju i lopticu poslala u mrežu. Bori se Natalija, ali Petra je ta koja kontroliše tok i prilično lako dolazi do poena na svom servisu.

2:3 - Krenula je Natalija po prednost, ali je i napravila dve greške, 15:30. Srećom, greši i Kvitova, pa je naša teniserka bila nadomak vođstva. Ipak, nije stala Čehinja, ponovo je pogodila sam ugao terena, za prednost i novu brejk šansu. Drži se Natalija uprkos poletnoj igri rivalke. Odličan ritern Kvitove, evo i druge brejk šanse, koju je iskoristila na drugi servis Srpkinje. 

2:2 - Greši Kvitova, sa tri neiznuđene greške Nataliji daje priliku za brejk, 0:40. I evo ribrejka!

1:2 - Teško je braniti se od Kvitove kada je koncentrisana i raspoložena, 15:15. Odservirala je Natalija as, linijski je viknuo aut, čelendž je pokazao da je poen za Srpkinju, ali je glavni sudija ipak rešio da ponovi prvi servis Natalije. Bunila se Stevanović, ali je ipak morala da ponovi servis, koji je potom i izgubila. Kvitova je sve stigla i stigla do dve brejk šanse, 15:40. Spasila je prvu, ali kod druge nije imala šanse, Čehinja je pogodila sam ugao terena.

Profimedia
 

 

1:1 - Stigla je Kvitova brzo do 30:0, ali je potom bila primorana na greške, 30:30. Međutim, kad je bilo najteže, pogodila je samu liniju, 40:30. A za vinerom, i neiznuđena greška. Kada je bilo najpotrebnije, Čehinja je servirala odlično.

1:0 - Dobro je ušla u drugi set Natalija i lako osvojila prvi gem. Bitno za samopouzdanje.

Prvi set

3:6 - Čehinja servira za prvi set i ne ostavlja mnogo nade Nataliji. Snažni prvi servisi i taktički dobri drugi, doneli su joj nove tri set lopte, 40:0, a iskoristila je već prvu.

3:5 - Kvitova sve pogađa. Teško je Nataliji da se vrati u meč, naročito kada nema prvog servisa, ali greši i Čehinja. Ipak, Kvitova stiže do set lopte, a Stevanović je konačno dobro odservirala u ovom gemu i stigla do prednosti. Ipak, tu nije bio kraj, Kvitova želi set na servis rivalke. Ali, izvukla se Natalija.

2:5 - Naterala je Kvitova Nataliju da trči, ali je na kraju morala da čestita Srpkinj, koja je lob iz očaja ubacila unutar linija terena, 15:15. Ali, u nastavku, Čehinja se pita i stiže do velike prednosti.

2:4 - Teško se Natalija brani od snažnih udaraca Kvitove, 0:30, a bekhendom dolazi i do tri brejk šanse. Brejk sa nulom.

2:3 - Kocka se Kvitova. Počistila je liniju, a potom volej u poenu kada je Natalija bila savladana, poslala daleko u aut, 15:15. Slajs udarci ne odgovaraju ni Kvitovoj, zna to Srpkinja, 15:30. Šteta, Natalija je drugi servis vratila u mrežu, 30:30, a identična situacija i u narednom, 40:30. Uspela je Natalija da stigne do izjednačenja, ali je Kvitova ubacila as i osvojila gem.

2:2 - Neće Čehinja da pusti tek tako naredni gem, videlo se već u prvom poenu. Servis je čekala unutar terena i napravila razliku, 15:40, a na drugi servis srpske teniserke i stigla do ribrejka.

2:1 - Prvu duplu grešku odservirala je Čehinja, potom nije bilo prvog servisa, ali je odlično gradila napad i volejom došla do 15:15. Kvitova greši i daje Nataliji dve brejk lopte. Servis je nešto po čemu je Čehinja prepoznatljiva, ali danas joj ne ide. Ipak, kada je najpotrebnije, Kvitova kao u najboljim danima, 40:40. Ali, evo i treće duple u istom gemu, za treću brejk loptu i Natalija ovu koristi!

1:1 - Kvitova sve stiže, 0:15, ali evo i prvog as servisa srpske teniserke. Ohrabrila se Natalija, 30:15, a potom je Stevanović dobila na poklon gem, jer je Kvitova izgubila čelendž.

0:1 - Kvitova otvara meč servisom. Čehinja kreće snažnim udarcima, ali evo i prve neiznuđene greške, 15:15. Morala je Kvitova da se brani u ovom poenu i iznudila grešku Natalije. Ali, Čehinja je raspoložena, još dva direknta poena i stiže do prednosti.

Nišlijka je u prva dva kola bila odlična, najpre je eliminisala bivšu prvu teniserku sveta, Karolinu Pliškovu, a zatim i Tamaru Korpač. Međutim, Kvitova je posebna klasa, naročito u Londonu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike