Koliko novca je Natalija zaradila plasmanom u treće kolo Vimbldona?

07.07.2023

14:57

0

Autor: P.K.

Nova mezimica Srbije od Vimbldona zaradila skoro kao u pola karijere

Koliko novca je Natalija zaradila plasmanom u treće kolo Vimbldona?
Natalija Stevanović - Copyright Profimedia

Srpska teniserka Natalija Stevanović je obradovala celu nacijuplasmanom u treće kolo Vimbldona. To je njen najbolji učinak u vrlo teškoj i problemima opterećenoj karijeri.

Brojni zdravstveni problemi, operacije, ali i njena upornost i želja da se vrati i pokuša da igra na najvišem nivou na pragu svog 29. rođendana naterale su Srbiju da navijaju svim silama za nju.

Ali, koliko novca je Natalija zaradila plasmanom u treće kolo?

Sasvim solidno. Prema javno dostupnim informacijama, rođena Nišlijka je u karijeri zaradila nešto malo više od 385.000 dolara (malo više od 350.000 evra).

Plasman u treće kolo doneo joj je zaradu od 131.000 funti, što je malo više od 153.000 evra, odnosno 167.000 dolara. Dakle, tri meča kvalifikacija i dva meča u glavnom žrebu doneli su joj malo manje od novca koje je do sada zaradila u karijeri!

Naravno, tu ne mora da bude kraj. Natalija u trećem kolu igra protiv dvostruke šampionke Vimbldona, devetog nosioca Petre Kvitove. To je svakako najveći izazov do sada, a ako napravi još jedan podvig, zaradiće 207.000 funti, odnosno, 242.684 evra.

Osim novca, Nataliju čeka i skok na WTA listi. Pre Vimbldona, ona je bila 225, što joj je najbolji plasman u karijeri, a sada je projektovan skok za bar 80 mesta. Ako uspe da napravi još jedno čudo, ni Top 100 nije daleko.

U svakom slučaju, samo napred, Natalija!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike