Ko je čovek iz senke zaslužan za Novakovu pripremu? Đoković predstavio Čarlija!

08.07.2023

10:28

0

Autor: A. S.

"Postao je član naše familije"

Ko je čovek iz senke zaslužan za Novakovu pripremu? Đoković predstavio Čarlija!
Novak Đoković i njegov tim - Copyright AP Photo/Kin Cheung

Došao je Novak Đoković u London kako bi odbranio titulu na Vimbldonu i izjednačio brojne rekorde, ali i ostao u trci za kalendarski slem. Do cilja i velikog uspeha, na svojoj strani ima sjajan tim, koji čini sve kako bi najbolji srpski teniser obeležio istoriju po mnogim statističkim parametrima.

Tako je u Londonu predstavio jednog od najvažnijih članova, čoveka koga poznaje već 15 godina - Karlos Gomes-Erera, poznatiji i kao Čarli.

33-godišnji Španac je u karijeri odigrao samo četiri meča na ATP turu, a poznanstvo sa Novakom datira još iz Madrida.

- Osim što je sparing partner on je i prijatelj dugi niz godina, najbolji je prijatelj mog srednjeg brata Marka i takođe jedan od mojih boljih prijatelja, znam ga dugi niz godina, 15 godina se znamo zapravo, još dok sam igrao turnir u Madridu u dvorani. To su neke prve godine kada smo se upoznali i kada smo krenuli da se družimo. Igrao je dosta turnira sa Markom i postao je član naše familije, jako blizak čovek nama - kazao je Novak, pa dodao:

- Mnogo smo puta trenirali zajedno kada je bio aktivni igrač, prošle godine je odlučio da se povuče, razgovarali smo, a ja sam poželeo da se pridruži timu, svi su se složili. Osim što je sparing partner i asistent prvog trenera, on je neko ko je jako dobro organizovan i pomaže i u logističkom i analitičkom smislu našem timu - istakao je Đoković na konferenciji za medije nakon trijumfa nad nad Stenom Vavrinkom.

Inače, oni su čak jednom i igrali zajedno u dublu i na Majorki 2021. godine stigli do finala, ali je Novak morao da se povuče zbpg povrede.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike