Noleta provocirali i za vreme davanja izjave posle trijumfa protiv Vavrinke! Šta je problem, to treba da se zna!

08.07.2023

00:13

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser u tri seta je počistio nekada velikog rivala, ali mu je po završetku duela odao veliko priznanje

Noleta provocirali i za vreme davanja izjave posle trijumfa protiv Vavrinke! Šta je problem, to treba da se zna!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osigurao je početak druge nedelje na Vimbldonu. U poslednjem meču dana, Nole je uspeo da u tri seta savlada Stena Vavrinku i tako izbegne da se završnica duela prebaci u subotu.

Kao i nekoliko puta dosad, srpski as je imao određenih nesuglasica sa londonskom publikom, koja je imala šta da mu dobaci i tokom davanja izjave po završetku meča. Ipak, sve se završilo širokim osmesima sa svih strana.

- Moram da kažem da je izvanredno ono što Sten radi u njegovim godinama, posle nekoliko operacija – počeo je Novak priču, ali mu je u tom trenutku neko sa tribina nešto dobacio.

- Šta je problem? Mi smo dva starca koji igraju protiv mladića i to treba da se zna. Neverovatno i inspirativno, kao i Endi, bio je primoran da padne u renkingu u prethodnih nekoliko godina. Imali smo neverovatne bitke, veoma poštujem Stena kao igrača i ličnost, želim mu sve najbolje u nastavku sezone.

O samom meču Đoković je bio prilično kratak.

- Na dva poena je Sten bio od produžetka meča na dva dana. Kada smo izašli na teren znali smo da će biti tesno da završimo danas. Prva dva seta su izgledala veoma dobra za mene, onda je on podigao nivo igre, moj se spustio, umešala se potom malo i publika, bila je dobra atmosfera, nadam se da ste uživali.

Nole se potom zahvalio Džonu Mekinrou na rečima da je kompletan igrač, dok je voditelj intervjua posle meča želeo da čuje Đokovićevo mišljenje o impresivnim brojkama na Centralnom terenu „Ol Ingland kluba“.

- Volim te Džone, hvala za lepe reči. Dok sam na terenu brojevi mi ništa ne znače. Fokus mi je na meču, mentalnoj snazi, energiji, emociji… Znam da uvek mogu bolje, da imam još nekoliko brzina u meni koje mogu da upotrebim. Nadam se da ću igrati sve bolje kako turnir bude odmicao – kazao je Novak, pa se osvrnuo na narednog rivala.

- Ulazimo u narednu sedmicu, mečevi će biti sve teži i teži. Igram protiv Hurkača, koji je specijalista za travu, čovek koji ima neverovatan servis. Ima dugačke ruke, kada izađe na mrežu ne znate gde da prođete. Veoma je težak protivnik, mislim da je pobedio pre nekoliko godina Federera na Centralnom terenu. Tako da zna kako da igra u velikim momentima, razmišljam samo o njemu i nadam se da ću proći što dalje - rekao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike